Păcăliți de un fals instalator. Câți oameni a înșelat gorjeanul!

Un bărbat din județul Gorj a dat lovitura în municipiul Sibiu. Gorjeanul a pretins că este instalator sau angajat la cablu și așa a reușit să fure aproape 40.000 de lei din mai multe locuințe din oraș. Bărbatul intra de obicei în casele bătrânilor. Falsul instalator era dat în urmărire națională. Gorjeanul fusese condamnat de curând la 7 ani de închisoare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat prin acelaşi mod de operare.

Nu mai puțin de 13 plângeri au fost depuse pe numele falsului instalator. „În perioada ianuarie-iunie a.c., la nivelul Poliţiei Municipiului Sibiu s-au înregistrat 13 plângeri prin care se reclamă faptul că un bărbat necunoscut, sub pretextul că lucrează ca instalator, a pătruns în locuinţe de pe raza municipiului Sibiu, de unde a sustras diverse sume de bani. În urma cercetărilor preliminare efectuate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Sibiu, s-a stabilit că faptele ar fi fost comise de aceeaşi persoană, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de furt”, a anunțat IPJ Sibiu.

Bărbatul de 52 de ani, din județul Gorj, a fost prins ieri, anchetatorii aflând că el şi-ar fi selectat victimele din rândul persoanelor în vârstă, care locuiesc la bloc.

Bătrânii erau urmăriți pe stradă. După ce intrau în locuinţă, gorjeanul îi aborda sub pretextul că este instalator sau angajat al reţelelor de cablu, spunându-le că vecinii fie au fost inundaţi, fie au nevoie de înlocuirea unor echipamente electronice care necesită tranzitarea locuinţei victimei.

„Cu intenţia de a observa locul de păstrare a banilor, bărbatul ar fi solicitat apoi victimelor sume mici de bani, necesare cumpărării de piese pentru reparaţii, după care le-ar fi distras atenţia şi ar fi sustras banii din locuinţă. În unele cazuri, presupusul autor purta mască şi mănuşi sanitare”, mai susțin anchetatorii.

Prin cele 13 fapte comise în municipiul Sibiu, gorjeanul ar fi creat un prejudiciu în valoare de 40.000 de lei.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii sibieni au constatat că bărbatul este urmărit la nivel naţional începând din data de 3 iunie, când Judecătoria Câmpulung a emis pe numele lui un mandat de executare a pedepsei închisorii. Gorjeanul a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat prin acelaşi mod de operare.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Sibiu, iar cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Vizualizări: 2,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: