Gorjeancă condamnată pentru omor în Italia, adusă în țară. Crimă oribilă!

O femeie de 50 de ani, din comuna gorjeană Dănciulești, va fi adusă în țară pentru a-și ispăși pedeapsa. Dorinela Borcan a fost condamnată definitiv la 20 de ani și o lună de închisoare pentru omor și tâlhărie calificată. Bătrânul pe care-l îngrijea a fost ucis violent, cu mai multe lovituri de rangă. Femeia și complicele ei au fost condamnați pentru crimă.

Dorinela Borcan se află în arest de aproape șapte ani. Gorjeanca lucra ca îngrijitoare în casa unui italian în vârstă de 75 de ani. Femeia nu a plănuit crima, dar a pus la cale un jaf care s-a terminat prost.

Bătrânul a fost găsit fără suflare în seara zilei de 13 decembrie 2012, în locuința sa din Villa Literno, din sudul Italiei. A fost lovit violent cu ranga în cap. Nu mai puțin de 19 lovituri, au stabilit anchetatorii. Criminalii au sustras din locuință bunuri și bani.

După opt luni de investigații, românca și prietenul său au fost arestați. În iunie 2018, cei doi au fost condamnați definitiv. Femeia din Gorj a primit mai bine de două decenii de pușcărie, în timp ce complicele ei a fost condamnat la închisoare pe viață.

De curând, autoritățile judiciare din Italia au solicitat aducerea gorjencei în România, în vederea executării pedepsei închisorii într-un penitenciar din țară.

Curtea de Apel Craiova a admis, pe 18 iunie, cererea  formulată de autoritățile italiene. „Recunoaşte sentinţa (...) prin care cetăţeanul român Borcan Dorinela a fost condamnat la pedeapsa de 20 ani şi 1 lună închisoare pentru săvârşirea a două infracţiuni care au corespondent în legislaţia română în infracţiunile de omor calificat şi tâlhărie calificată. Dispune transferarea condamnatei într-un penitenciar din România. Deduce din pedeapsă perioada executată de la 11.07.2013 la zi”, a decis instanța din Craiova.

Deși a fost de acord să fie adusă în țară, gorjeanca s-a răzgândit și a contestat decizia instanței din Dolj.

Galerie foto


Vizualizări: 3,707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: