Dosarul Masa Caldă II - zece suspecţi. Cât e prejudiciul!

Zece angajaţi ai CE Oltenia sunt la un pas de a fi trimişi în judecată pentru abuz în serviciu, în dosarul Masa caldă II, prejudiciul fiind de aproape 500 de mii de lei. În primul dosar pentru masa caldă, în care au fost trimise în judecată alte 16 persoane fizice și juridice pentru un prejudiciu de 2,6 milioane de lei, judecătorii au trimis cauza la procuror pentru refacerea cercetării.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu urmează să trimită la instanță un nou dosar, disjuns după cercetările în dosarul celebru Masa caldă. Parchetul a trimis o adresă Complexului Energetic Oltenia prin care întreabă compania dacă se constituie parte civilă în acest dosar în care prejudiciul este calculat la 493.226 de lei. Ședința acționarilor, la care va fi suspus aprobării acest proiect, are loc pe 16 ianuarie 2017. Vizați de ancheta procurorilor sunt: Ion Stoichițoiu, Constantin Lăzăroiu, Aristică Tănăsoiu, Daniel Olaru, Nicolae Viașu, Mihail Raicu, Constantin Cărămizoiu, Dorel Vavură, Ion Sgondea și Elena Mihaela Trufelea. Ei sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu. „În data de 12 februarie 2016 s-a dispus începerea urmării penale pentru abuz în serviciu pentru neconcordanţe între numărul de mese comandate pentru salariaţi şi numărul de posturi efective prestate, precum și decontarea unor sume de bani cu titlu de cheltuieli de protocol ilegale“, se arată în adresa trimisă de Parchet la CE Oltenia. Faptele s-ar fi petrecut în perioada 2009-2013.

Primul dosar Masa caldă, înapoi la procuror
Interesant este că tot într-un dosar pentru masa caldă mai sunt cercetate și alte persoane, dar dosarul a fost retrimis la procurori. Este vorba despre de: Daniel Olaru, Marinela Căciulan, Ion Dondera, Liviu Giuran, Florentin Gheorghescu, Alexandru Ciorecan, Vasile Râbu, Mircea Mezinca, Vasile Ogârlci, Daniel Burlan, Nicolae Stelescu, Ion Ghiga, Sorin Iovan, Mihai Caragea, SC Cazare Motru SA şi Valentin Tatomir. Audierile în acest dosar încep pe 20 decembrie. „Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu va remedia neregularităţile constatate şi va comunica judecătorului de cameră preliminară dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea dosarului. Stabileşte termen în data de 20.12.2016, când se vor cita părţile”, au decis magistraţii.
Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie 2009-aprilie 2013, în zona Motru au fost decontate în plus circa 300.000 de porții de mâncare, prejudiciul fiind de aproximativ 2,6 milioane de lei.

Vizualizări: 4,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: