Dosarul Revoluţiei, redeschis de Parchetul ICCJ

Dosarul Revoluţiei va fi redeschis, a anunţat, marţi, procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, precizând că decizia de clasare din septembrie 2015 a fost infirmată în urma reanalizării cauzei, care a stabilit că aceasta este netemeinică şi nelegală.

”Ca urmare a analizării soluţiei, astăzi (marţi, n.r.), am dispus din oficiu infirmarea ordonanţei numărul 11/P/2014, din data de 14 octombrie 2015 a Parchetului de lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Parchetelor Militare şi redeschiderea urmăririi penale în cauză, redeschidere ce urmează a fi supusă confirmării judecătorului de cameră preliminară în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a anunţat Bogdan Licu, prim-adjunctul procurorului general, care asigură interimatul la conducerea Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) după demisia lui Tiberiu Niţu.

Licu a precizat că s-a constatat că soluţia de clasare a Secţiei Parchetelor Militare este netemeinică şi nelegală, fiind adoptată pe baza unei cercetări incomplete, cu ignorarea unor informaţii, date şi documente esenţiale referitoare la evenimentele din decembrie 1989. (A.A.)

Vizualizări: 265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: