A scăpat de şapte ani de puşcărie

Final de proces pentru doi gorjeni trimiși în judecată de către procurori pentru că în ajunul de Moș Nicolae din 2013 au bătut la Mătăsari un localnic. Omul îi surprinsese pe cei doi în timp ce încercau să îi spargă mașina și pentru că a strigat la ei s-a ales cu pumni și picioare care l-au lăsat lat pe caldarâm.

Inculpatul principal din dosar, Cornel Agafiței, primise la Tribunalul Gorj o condamnare de 7 ani, dar Curtea de Apel Craiova a decis acum cu totul altceva, magistrații transformând acuzațiile de tentativă de omor în vătămare corporală gravă. „Condamnă pe inculpatul Agafiţei Cornel la pedeapsa de 4 ani închisoare. (…)Dispune suspendarea executării pedepsei de 4 ani închisoare aplicată inculpatului Agafiţei Cornel sub supraveghere pe durata termenului de încercare prev. de art. 862 Cod penal compus din durata pedepsei la care se adaugă un interval de timp de 2 ani fixat de instanţă, în total 6 ani”, au decis judecătorii, în acest dosar Agafiței fiind arestat preventiv în decembrie 2013 și ianuarie 2014.
La scandalul respectiv a participat și Karoly Aldea, recidivist, el fiind arestat preventiv în lipsă, în 2015 el fiind adus tocmai din Italia pentru a ajunge după gratii. A primit inițial o condamnare de 1000 de lei amendă penală, dar acum s-a renunțat și la verdictul respectiv. „Scade din pedeapsa amenzii aplicată inculpatului Aldea Karoly reţinerea şi arestarea preventivă dispusă în cauză faţă de acesta de la data de 28.03.2014 la data de 16.04.2014, şi înlătură în totul executarea acestei pedepse. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate ce nu contravin prezentei”, a decis Curtea de Apel Craiova, care a menținut totuși cuantumul despăgubirilor pe care ar urma să le primească victima celor doi de la aceștia.
„Obligă inculpatul Agafiţei Cornel la 7258,10 lei, despăgubiri civile, cu dobânzile legale aferente, reprezentând cheltuieli de spitalizare, către Spitalul de Urgenţă „Bagdasar Arsenie” Bucureşti şi la 1770 lei, despăgubiri civile, cu dobânzile legale aferente, reprezentând cheltuieli de transport şi asistenţă medicală acordată părţii vătămate, către Serviciul de Ambulanţă Gorj. Constată că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Dolj, Spitalul Judeţean de urgenţă Gorj şi Casa de Asigurări de Sănătate Dolj nu se constituie părţi civile. Obligă inculpatul Agafiţei Cornel la 50000 daune materiale şi 75.000 lei daune morale către partea civilă Purcel Alexandru. Obligă inculpatul Aldea Karoly la 1500 lei daune morale către partea civilă Purcel Alexandru. Obligă inculpatul Agafiţei Cornel la 2000 lei cheltuieli judiciare statului, exceptând pe cele care privesc avocaţii din oficiu şi persoanele cercetate şi netrimise în judecată în cursul urmării penale, care rămân în sarcina statului. Obligă inculpatul Aldea Karoly la 1000 lei cheltuieli judiciare statului”, decidea în ianuarie anul trecut Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 629

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: