Al doilea proces al lui Ciurel cu CE Oltenia

Fostul director al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a formulat o nouă cerere de chemare în judecată a conducerii companiei. Ciurel a contestat pe 1 aprilie decizia conducerii de a-i suspenda contractului individual de muncă. De asemenea, pe 11 aprilie, Ciurel află dacă se întoarce șef la CE Oltenia sau nu.

Laurenţiu Ciurel a contestat decizia de suspendare a contractului de muncă, dar nu a primit încă termen.  Fostul manager al CE Oltenia are contractul suspendat din data de 3 martie, când i-a expirat preavizul. După revocarea din funcţia de director general executiv, Ciurel ar fi putut reveni în funcţia de director al SE Rovinari, dar conducerea a preferat să-i suspende contractul până la soluţionarea definitivă a dosarului în care acesta este judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul Turceni - Rovinari. Este vorba de dosarul privind atribuirea unor contracte de asistenţă juridică de milioane de lei casei de avocatură a lui Dan Şova şi Victor Ponta.
Acesta este al doilea proces al lui Ciurel cu societatea pe care a condus-o până pe 4 decembrie 2015. Primul se referă la contestarea deciziei Consiliului de Supraveghere de a-l revoca, deoarece a adus CE Oltenia pe pierderi. Tribunalul Gorj, prima instanţă, ar fi trebuit să se pronunţe luni, 4 aprilie, însă a amânat pronunţarea pentru data de 11 aprilie. Atunci, Ciurel află dacă s-ar putea întoarce sau nu la şefia CE Oltenia. Orice decizie vor lua magistraţii gorjeni, aceasta nu va fi definitivă. Ciurel a încercat în decembrie să suspende decizia prin ordonanţă președințială, însă solicitarea sa a fost respinsă.
Ciurel a condus compania energetică timp de 3 ani, timp în care au fost cele mai mari frământări în rândul salariaților, proteste, tăieri de salarii, concedieri etc. Acesta a părăsit compania lăsând o pierdere de 900 de milioane de lei.

Vizualizări: 1,990

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: