Două clase de Filologie, înfiinţate anul acesta la Liceul Teologic

Liceul Teologic din Târgu Jiu vine anul acesta în întâmpinarea absolvenţilor claselor a VIII-a cu o ofertă educaţională diversificată. Pentru anul şcolar viitor au fost înfiinţate patru clase de a IX-a, două în domeniul vocaţional şi două pe filiera teoretică. Este vorba de o clasă de Teologie Pastorală, o alta de Patrimoniu Cultural şi două clase de Filologie. În ultimii ani, absolvenţii acestor două clase de pe filiera teoretică au înregistrat promovabilitate de 100% la examenul de Bacalaureat.

Absolvenţii Liceului Teologic, care urmează specializările Teologie Pastorală sau Patrimoniu Cultural, au posibilitatea să găsească un loc de muncă foarte uşor. Asta pentru că certificatul de atestare profesională dobândit de absolvenţi la încheierea studiilor este suficient pentru a putea lucra ca pictor sau cântăreţ bisericesc, calificări care în prezent sunt foarte solicitate pe piaţa muncii.

Absolvenţii claselor a VIII-a care au ales să urmeze una din cele două specializări au susţinut deja probele de aptitudini în perioada 28-30 mai. Cei care au ratat prima sesiune de înscrieri vor avea şansa să opteze pentru unul dintre cele 28 de locuri ale fiecărei clase în sesiunea următoare de înscrieri, din luna iulie. Anul acesta, au fost înfiinţate şi două clase de filologie. “La clasele de Filologie, am înregistrat rezultate foarte bune în ultimii ani, faţă de multe licee cu tradiţie din judeţul Gorj. În ultimii 3-4 ani, procentajul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat pentru absolvenţii de la clasele de Filologie a fost de 100%. Avem profesori calificaţi şi devotaţi. Elevii au înregistrat rezultate foarte bune la olimpiadele naţionale, dar şi la concursurile naţionale şi internaţionale. Avem un cabinet fonic pentru elevii de la clasele de Filologie care are dotări de ultimă oră, cu aparate de traducere. Fiecare elev are căştile lui, staţia lui. Se pot desfăşura ore după standardele europene”, a declarat Gheorghe Benegui, directorul adjunct al Liceului Teologic din Târgu Jiu.

Cinci elevi merituoşi vor avea gratuitate la cazare

Şi anul acesta, absolvenţii claselor a VIII-a care aleg să urmeze studiile liceale în cadrul Liceului Teologic din Târgu Jiu au cele mai mari şanse să fie cazaţi gratuit în căminul unităţii. “Avem un cămin pentru cei care sunt din afara oraşului, foarte dotat. Este o construcţie nouă, fiecare cameră are utilităţile ei, mobilier, baie cu cabine de duş. Alte facilităţi le putem crea în funcţie de fiecare elev în parte. Capacitatea căminului este de 60 de locuri. Prioritate pentru înscrierea în cămin o au elevii de clasa a IX-a. Taxa lunară este de 70 de lei, iar în funcţie de mediile elevilor, cei cu rezultate foarte bune şi condiţiile materiale, oferim la 5 copii de clasa a noua gratuitate la cazare în cămin”, a mai spus Gheorghe Benegui.

Conducerea liceului a încheiat şi un parteneriat cu Complexul de Servicii Alternative la Protecţia Rezidenţială(CSAPR)Târgu Jiu, în baza căruia, zilnic, 20 de elevi primesc două mese calde gratuit.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: