Două clase de Filologie la Liceul Teologic din Târgu Jiu

Liceul Teologic din municipiul Târgu Jiu vine în întâmpinarea absolvenţilor de gimnaziu cu două clase de a IX-a, specializarea Filologie, fiecare a câte 28 de locuri. Elevii liceului care urmează aceste specializări au avut în ultimii ani rezultate remarcabile la competiţiile judeţene şi naționale și asta grație cadrelor didactice foarte bine pregătite. Tinerii care vor să opteze pentru una din aceste clase de Filologie trebuie să treacă în fișa de înscriere codul 191. Unitatea şcolară oferă fel de fel de facilităţi pentru elevii proprii.

Liceul Teologic din Târgu Jiu devine din ce în ce mai tentant pentru absolvenţii de gimnaziu. Pentru anul școlar 2016-2017 au fost înființate și două clase de a IX-a pe specializările Muzică Bisericească și Teologie Ortodoxă, fiecare a câte 14 locuri. Bătălia la selecția finală va fi crâncenă, asta pentru că sunt mai mulţi candidați pe un loc. "În prima etapă la clasele pe vocaţional am avut o pondere foarte mare de elevi, pe 28 de locuri s-au înscris 42 de candidaţi. În urma rezultatelor obținute la probele respective și după validarea mediei de admitere vor intra în funcție de media respectivă primii 28 de candidaţi", a declarat Gheorghe Benegui, directorul adjunct al Liceului Teologic din Târgu Jiu.
În perioada următoare vor urma înscrierile pentru repartiţia computerizată. Absolvenţii de gimnaziu care vor să opteze pentru Liceul Teologic au la dispoziţie două clase de Filologie. Ultima medie de admitere anul trecut la această specializare a fost 7.22. Tinerii care vor să urmeze una dintre aceste clase trebuie să treacă în fişa de înscriere codul 191, aferent specializării şi unităţii şcolare, spun reprezentanţii Liceului Teologic. "Pentru clasele de profil umanist, Filologie, avem 56 de locuri, unde înscrierea se va face între 8 și 12 iulie, iar validarea între 14 și 21 iulie. La acest profil în ultimii ani am avut anumite rezultate de excepţie. De exemplu la clasele a X-a, Filologie, am obţinut anul acesta locul III la Limba și Literatura Română la olimpiadă, faza pe judeţ, dar și o mențiune. Tot la clasa a IX-a, profil Filologie, am obținut locul III, la faza județeană pe istorie", Gheorghe Benegui.

Cazare gratuită și premii în banii pentru cei mai buni elevi
Elevii Liceului Teologic beneficiază de o serie de facilități oferite de unitatea de învățământ. Astfel, pentru cinci dintre elevii din mediu rural oferă cazare gratuită la căminul liceului, selecția beneficiarilor de gratuitate fiind făcută în funcție de media de admitere. Căminul internat, care este situat chiar în curtea liceului, este unul ultra modern, cu baie proprie și mobilier nou. Totodată, cei mai buni elevi, cu rezultate bune la competiții și concursuri, sunt recompensați de conducerea liceului cu premii în bani.

Galerie foto


Vizualizări: 3,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: