Şi-au rupt maşinile în drumul distrus de alunecări

Lucrările de consolidare a drumului județean 675C care leagă Logrești de Bustuchin, afectat în primăvară de o alunecare de teren, bat pasul pe loc. Societatea OMV Petrom, care s-a angajat să repare șoseaua, nu a finalizat în termenul stabilit lucrările, iar autoritățile județene vor să meargă miercuri la Bustuchin pentru a cere explicații companiei de petrol și gaze. Cei care tranzitează zona și-au distrus mașinile pe drumurile ocolitoare care sunt neconforme.

Alunecarea de teren s-a produs în martie acest an în satul Moșteni și inclusiv o conductă de gaze a fost afectată. OMV Petrom a pus la bătaie peste un milion de euro pentru repararea drumului județean, mai ales că autospecialele companiei foloseau această șosea zi de zi. Lucrarea trebuia să fie finalizată până la sfârșitul lunii aprilie, lucru care nu s-a întâmplat. Drumul este blocat încă din luna martie datorită alunecării de teren, astfel cei care vin dinspre Alimpeşti, Roşia de Amaradia, Bustuchin prin Târgu Logreşti şi invers, trebuie să facă un ocol de câţiva kilometri, pe un drum comunal, parțial asfaltat, care pune în pericol de fiecare dată viaţa celor care se aventurează să-l tranziteze. Oamenii spun că și-au distrus mașinile circulând pe varianta ocolitoare. "Sunt din satul Moșteni, stau chiar lângă alunecare, lângă groapă, și trebuie să fac acest ocol. Am dărâmat mașina pe drumurile astea, 1200 de lei am băgat în mașină luna trecută. E terminată mașina", a spus Ion Dumitru, localnic din Logrești.
Inițial, autoritățile locale din Logrești și Bustuchin au primit garanții că până de Paști lucrările de consolidare a drumului județean 675 C vor fi gata, lucru care nu s-a întâmplat. "Trebuie să mergem la fața locului și să impulsionăm, astfel încât să dăm drumul pe o bandă la circulație. Mulți oameni care dețin autoturisme de pe raza comunei Bustuchin și-au spart băile de ulei, și-au rupt pivoții, pentru asta am cerut în scris președintelui Consiliului Județean ca împreună cu cei care sunt beneficiari, împreună cu constructorul, de urgență, să vină la fața locului, să analizeze stadiul lucrărilor, după părerea noastră se mișcă cam greu", a comentat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin

Verifică stadiul lucrărilor
Autoritățile județene, în frunte cu președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, vor merge miercuri, 6 iulie, la Bustuchin, pentru a discuta cu constructorul și finanțatorul lucrărilor pentru a vedea de ce consolidarea drumului județean bate pasul pe loc. "În urma ultimelor discuţii cu reprezentanţii OMV Petrom spuneau că în cel mult trei săptămâni vor da drumul la o bandă de circulaţie şi că va finalizată într-o lună şi jumătate, maximum două. Au fost perioadele ploioase şi nu s-a putut lucra din cauza complexităţii lucrării. Au avut probleme de refacere a zonelor pe care deja le reparaseră”, a spus Cornel Cimpoieru, directorul Direcţiei Tehnico-Economice din cadrul Consiliului Judeţean Gorj.

Galerie foto






Vizualizări: 439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: