Două decenii de procese pentru un pământ luat cu japca

O gorjeancă îi cere lui Traian Băsescu să o ajute să îşi recupereze o bucată de pământ, după aproape două decenii de procese. Maria Novac este salariată la Primăria Bălăneşti şi vrea să înainteze noi memorii nu doar la şeful statului, ci şi la Consiliul Superior al Magistraturii, precum şi la Ministerul Justiţiei, demersuri asemănătoare fiind făcute inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Femeia spune că a jurat pe mormântul mamei sale că nu va avea linişte până când nu va redobândi pământul pentru care s-a judecat la mai multe instanţe din ţară în ultimii 19 ani.

Maria Novac spune că mama ei s-a spânzurat în urmă cu câţiva ani după ce a aflat că o instanţă de judecată i-a luat dreptul de proprietate pentru un teren pe care avea o plantaţie de vie. Dreptul de proprietate a fost pierdut din cauza unui proces deschis pe legea 18/1991, deşi zona în care se află acesta nu a fost cooperativizată şi nu făcea obiectul legii respective. Cel care a revendicat terenul este rudă cu fostul prefect şi deputat Pantelimon Manta, care, la rândul său, este rudă cu fostul preşedinte al Tribunalului Gorj, Gheorghe Miruţă, care acum a rămas vicepreşedinte al instanţei judeţene.

Femeia din Bălăneşti afirmă că în lungii ani de procese a pierdut probabil 2 miliarde de lei vechi, bani pe care i-a cheltuit în timp doar din convingerea că are dreptate. Ea vrea acum să se adreseze din nou celor mai importante instituţii ale statului român, în speranţa că i se va face totuşi dreptate. Maria Novac spune că, în caz contrar, va recurge la forme de protest, ea fiind decisă să facă absolut orice îi stă la îndemână pentru a reintra în posesia terenului situat în satul Glodeni.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: