Sprijin de la elevi pentru bătrâna care vinde flori

Mai mulţi elevi de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ au realizat un proiect prin care să strângă bani pentru a ajuta o bătrână. Cu toţii o ştim pe bătrânica ce vinde flori în centrul oraşului. Şi elevii de la Tudor au remarcat-o şi încercă să o ajute. De Crăciun, bătrâna va primi din partea elevilor CNTV o sumă de bani ce îi va face sărbătorile mai frumoase.

Bătrâna locuieşte în Drăguţeşti şi vine la Târgu Jiu să vândă flori. Femeia este cunoscută de foarte multe persoane din oraş, în fiecare dimineaţă oferind cele mai frumoase flori. Aşa cum era de aşteptat, bătrâna are o situaţie materială foarte grea, trăind dor cu un ajutor de la primăria Drăguţeşti împreună cu o nepoată. De menţionat ar fi faptul că banii pentru ajutorarea bătrânei obţinuţi de elevii de la „Tudor“ provin din urma vinderii hârtiei colectate de elevi, dar şi din sponsorizări.

Florăria din holul CNTV

Elevii de la Tudor au vrut un proiect prin care să împuşte doi iepuri dintr-o lovitură: să ajute pe cineva cu probleme, dar şi să salveze copacii al căror lemn este folosit pentru realizarea hârtiei. Acţiunea de colectare începuse, iar elevii nu identificaseră însă persoana pe care să o ajute. Adelina Cioroainu, elevă, povesteşte că atât ea cât şi colegii ei au cumpărat de mai multe ori flori de la bătrână doar pentru a o ajuta. Cu toate acestea, ideea a venit din partea profesoarei Elena Velţan, iar elevii au fost încântaţi. Au început perioadele de tatonări, povesteşte Adelina. „Am început să mă duc să cumpăr flori şi încercam să aflu cât mai multe despre ea. Îmi era aşa milă de ea, este foarte micuţă şi când îi vedeam mâinile aşa îngheţate îmi părea foarte rău de ea. Şi am tot mers să iau flori şi i-am povestit că vrem să o ajutăm“, a precizat Adelina. De mai bine de două săptămâni, holul Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu“ ţine locul unei florării.

Elevii sunt mereu atenţi când bătrâna ajunge în Târgu Jiu şi o aduc în şcoală unde elevii se înghesuie să îi cumpere florile. „Când o vedem în oraş mergem şi o aducem în şcoală. Elevii caselor, vin pe rând să îi cumpără florile şi bineînţeles că îi dau şi mai mult. Mereu îi spunem ca atunci când ajunge în oraş să vină la şcoală, dar nu vine. Cred că îi e ruşine“, povesteşte Adelina. 

„Un zâmbet pentru bătrâneţe“

„Un zâmbet pentru bătrâneţe“ aşa se intitulează proiectul derulat de elevii clasei a XII-a G, prin care aceştia încearcă să ajute o bătrână care-şi câştigă existenţa prin vânzarea unor flori. Clasa a XII-a G, sub îndrumarea profesoarei Elena Velţan, au gândit un proiect care să fie pe de-o parte umanitar, dar şi ecologic. Aşa că, elevii au dat sfoară în liceu că se colectează hârtie, pentru o cauză nobilă. Începând cu 11 noiembrie, elevii au început să aducă de acasă maculatura nefolositoare şi în  trei zile se strânsese deja peste două tone de hârtie.

Potrivit Adelinei Cioroianu, elevă ce a luat parte la acest proiect, hârtia va fi dusă la un centru colectare a hârtiei însă nu vor lua foarte mulţi bani. Adelina a spus că vor obţine pentru cele două tone de hârtie puţin peste opt milioane de lei vechi. Elevii nu se opresc aici. Suma de bani ce o vor primi în schimbul hârtiei li se pare foarte mică, astfel încât elevii vor începe să găsească sponsori astfel încât până la Crăciun să fie strânsă o sumă care să-i ofere bătrânei cele mai frumoase sărbători de iarnă. La sfârşitul acestei săptămâni, elevii o vor însoţi pe bătrână acasă, pentru a afla mai multe despre ea.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: