Două demisii din Consiliul de Supraveghere al CEO. Motivul!

Două persoane au renunţat la statutul de membru în Consiliul de Supraveghere din cadrul CE Oltenia, motivele nefiind până acum recunoscute. Potrivit unor surse din cadrul companiei, ultimul subiect dezbătut înainte de demisie este cel referitor la refuzul CE Oltenia de a se constitui parte civilă în procesul în care directorul Laurenţiu Ciurel este inculpat alături de Victor Ponta, Dan Şova şi directorii Octavian Graure şi Dumitru Cristea.

Până luni, Consiliul de Supraveghere din CE Oltenia era format din Radu Cristian Eugen- preşedinte şi Alin Chiţu,  Dan Valentin Gheorghe, Radu Cristian Pop, Ana Georgiana Porumbel, Georgeta Felicia Racăşanu, Marius Andrei Roman- membri.

Cei care şi-au dat demisia sunt Alin Chiţu, selectat în baza OUG 109, şi Georgeta Răcăşanu, desemnată de Ministerul Energiei. Potrivit unor surse, cei doi au părăsit conducerea companiei deoarece erau puşi în situaţia de a aproba documente aflate la limita legalităţii.

Două subiecte, două demisii

Ultimele două mari subiecte dezbătute în cadrul Consiliului de Supraveghere sunt constituirea ca parte civilă a CE Oltenia în procesul Ponta-Ciurel şi firma mixtă chineză-româno pentru investiţia grupului nou de la Rovinari.

Complexul Energetic Oltenia nu s-a constituit parte civilă în dosarul în care directorul companiei Laurenţiu Ciurel este inculpat, deşi sunt câteva milioane de lei prejudiciu. Consiliul de Supraveghere a cerut o informare scrisă asupra motivului pentru care CE Oltenia nu s-a constituit parte civilă. Surse din companie susţin că explicaţia ar fi că CE Oltenia aşteaptă o expertiză la dosar şi după aceea va fi parte în proces.

În dosar a fost făcută o expertiză independentă, cerută de Victor Ponta, atunci când dosarul era în ancheta DNA. Din aceste motive nu se ştie dacă instanţa va admite o nouă expertiză. Pe de altă parte, oricine va cere o expertiză va cere pentru el. De exemplu, Laurenţiu Ciurel ar putea solicita o expertiză pentru el, nu pentru CE Oltenia, dacă societatea nu devine parte în proces.

Pandurul a făcut o solicitare în baza legii 544 pentru a afla motivele oficiale pentru care CE Oltenia nu este interesat să recupereze prejudiciul constatat de anchetatori, dar până acum nu a fost dat nici un răspuns.

Cel de-al doilea subiect controversat din CE Oltenia este investiţia chinezilor. Georgeta Răcăşanu a votat împotriva constituirii unei firme de proiect cu capital româno-chinez. Afacerea pare una dubioasă şi pentru că informaţiile sunt date cu ţârâita şi cele mai multe vin pe surse. Investiţia este evaluată la 850 de milioane de euro, chinezii vin cu 30%, CE Oltenia cu infrastructura, iar restul banilor sunt luaţi de la bănci, girând cu activele producătorului român de energie!

sigla_ceo

Vizualizări: 249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: