CE Oltenia anulează brevetul de invenție al firmei Trefo

Complexul Energetic Oltenia a prezentat acționarilor o situație a proceselor pe care le are cu persoane care solicită drept de autor pentru diferite invenții.

Astfel, Trefo SRL, Aribășoiu Vasile, Vîlceanu Eugen și Vîlceanu Florin au dat compania în judecată, solicitând 2,4 milioane de lei pentru utilizarea invenției cu titlul “Roată port cupe”, în perioada 2010-2013, în carierele Roșia, Rovinari și Pinoasa. Într-un alt proces aflat tot pe rolul Tribunalului Gorj, aceleași părți solicită 2,5 milioane de lei pentru utilizarea invenției în carierele Berbești, Jilț Nord și Jilț Sud. Un alt treilea proces se referă la solicitarea sumei de 2,4 milioane de lei pentru utilizarea invenției în carierele Roșiuța și Peșteana.

Compania explică faptul că a reușit să anuleze în instanță brevetul de invenție, soluție care a rămas definitivă la începutul acestui an. Cele trei procese au fost suspendate până la anularea brevetului și vor fi repuse pe rol, CE Oltenia având șanse mari de câștig. “Practic, această soluție definitivă pronunțată în dosarul nr. 21021/3/2014 va duce la repunerea pe rol a cauzelor suspendate și implicit la soluții favorabile pentru CEO”, arată un document al CE Oltenia. (A.A.)

Vizualizări: 5,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: