Două firme din Târgu-Jiu, amendate. Motivul!

Autoritățile locale din Târgu-Jiu au aplicat amenzi în valoare totală de 50.000 lei unor companii din oraș, pentru încălcări grave ale legislației muncii.

Prima firmă, cu sediul în Municipiul Târgu-Jiu și specializată în lucrări de construcții, a fost sancționată cu suma de 40.000 lei. Motivul acestei sancțiuni a fost folosirea a două persoane în activitatea sa, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă. Angajatorul a fost identificat pe raza localității Bârsești.

Al doilea angajator, tot cu sediul în Târgu-Jiu, activând în domeniul comerțului cu ridicata al mașinilor agricole, echipamentelor și furniturilor, a fost amendat cu suma de 10.000 lei. Motivul acestei sancțiuni a fost depășirea duratei de muncă stabilite în contractele individuale de muncă cu timp parțial, de către unul dintre salariați. Acest angajator a fost de asemenea identificat în Bârsești.

Aceste amenzi vin în contextul în care autoritățile locale și-au intensificat controalele pentru asigurarea respectării legislației muncii în oraș.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat în perioada 26 februarie - 1 martie 2024 un număr de 74 controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 39 sancțiuni contravenționale în valoare de 274.500 lei, dintre care 50.000 lei pentru nerespectarea legislației în vigoare privind munca nedeclarată. Pentru neconformitățile constatate în urma controalelor, inspectorii de muncă au dispus 153 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

Vizualizări: 1,830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: