Salarii mai mici pentru minerii dintr-o carieră din CEO. Motivul!

Minerii din zona Jilț Nord sunt revoltați după ce au fost anunțați că nu vor mai lucra în weekend. Salariații spun că decizia le va afecta salariile. Lefurile lor vor scădea cu zece procente. 

Oamenii spun că acesta e „începutul sfârșitului”. Au fost anunțați că nu vor mai fi chemați la muncă sâmbata și duminica și se așteaptă să fie scos și schimbul trei. Acest lucru s-a întâmplat deja la Termocentrala Ișalnița.

“Acum, mai nou, ne scot sâmbetele și duminicile. Nu ne mai aduc la munca. Probabil se așteaptă finalul. Nicio reacție, nimic. Administrația nu ne-a spus nimic. Începe să vina sfârșitul. Ne ia din bani, cam pierdem 10% din veniturile pe care le avem acum, apoi vor începe să scoată schimbul trei și tot așa", a spus Marius Berca, lider de sindicat în zona Jilț, într-un interviu la Radio Infinit.

Salariații spun că vor să protesteze în fața sediului Complexului Energetic Oltenia pentru că șefii nu le transmit care sunt planurile cu această carieră pentru care se urmărea extinderea, însă oamenilor le e scurtat programul de lucru. 

Vizualizări: 3,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: