Două gorjence au vâslit şi au adus Gorjului aur la canotaj

Două gorjence de 17 ani, eleve la Liceul din Orşova, au câştigat medalia de aur la o competiţie din Belgia. Este vorba despre Denisa Tâlvescu din Târgu Jiu şi Cristina Popescu din Rovinari, însă în judeţul nostru puţini ştiu de performanţa fetelor. La această competiţie, România a terminat pe primul loc în clasamentul de medalii, cu 8, fiind urmată de Italia- 7 şi Franţa- 3.

Echipajele de canotaj din România au câştigat, pe 24 mai, opt medalii dintre care şase de aur şi câte una de argint şi bronz la Campionatele Europene de canotaj rezervate juniorilor desfăşurate în Belgia. Printre câştigători se află şi două gorjence, eleve la Liceul din Orşova. Acestea au câştigat medalie de aur la feminin 2 rame. La competiţie au participat 450 de sportivi în 152 de echipaje din 31 de ţări.

Denisa Tâlvescu a învăţat la şcoala Alexandru Ştefulescu, până în clasa a VII-a după care a decis să meargă la Liceul de la Orşova. Denisa Tâlvescu este dublă campioană europeană la probele de dublu rame şi 8+1 la Campionatele Europene ce au avut loc la Minsk în 2013. Denisa deţine şi titlul de vicecampioană mondială la dublu rame şi campioană mondială la proba de 8+1 în august 2013 în Lituania. 

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: