Medalii pentru Gorj la Campionatul Naţional de Karate

Sportivii din cadrul Clubului Sportiv Karate Kyokushinkai Targu-Jiu, pregătiţi de către Sempai (instructor) Dorin Dumitru, au venit victorioşi de la Campionatul Naţional de Karate Kyokushinkai Tradiţional al României, Kata şi Kumite pentru copii, juniori, tineret şi seniori.

Evenimentul s-a desfăşurat la Sibiu, în perioada 16-17 mai. Au participat 300 de sportivi, iar din Gorj 23. La probele de kata (măiestrie) şi kumite (luptă ) au fost câştigate 3 medalii de aur - campioni naţionali, 11 medalii de argint- vicecampioni naţionali şi 9 medalii de bronz. „În vreme ce alţi copii şi tineri stăteau sâmbătă în faţa televizorului sau al calculatorului, aceşti foarte tineri practicanţi de arte marţiale au demonstrat că practicarea karate-ului poate deveni un mod de viaţă, cu multe beneficii pentru aceştia: mai sănătoşi, mai viguroşi şi puternici, mai buni cu ceilalţi“, a precizat Mădălina Dumitru, preşedintele Clubului Sportiv de Karate Târgu Jiu.

Practicarea karate-ului de către copii/ tineri, în speţă a karate-ului kyokushin, dar şi mişcarea sportivă, în general, poate reprezenta un mijloc de prevenire a problemelor negative cu care ne confruntăm zi de zi: delincvenţă juvenilă, violenţă în familie şi pe stradă, abandon şcolar, consum de alcool/stupefiante, mai spune Mădălina Dumitru. În perioada 16-20 iulie 2014 va avea loc Campionatul European de Karate Kyokushinkai Tradiţional.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: