Ce sprijin primesc familiile celor decedați la Jilț, conform CCM al CEO

Tancheta în care și-au pierdut viața trei oameni și nouă au fost răniți va fi supusă unei expertize pentru a stabili exact cauzele accidentului. Informațiile de până acum arată că a derapat și s-a răsturnat pe o pantă. În mașină erau și două butelii de acetilenă, care au ajuns peste oameni în timpul impactului.


La Gorj a ajuns, seara târziu, și ministrul energiei Virgil Popescu. El a cerut demisiile celor din Jilț și a directorului Direcției Miniere Florentin Gheorghescu. 

Cei care au murit aveau 29, 38 și 48 de ani. Potrivit prevederilor Contractului Colectiv de Muncă, pentru tragedia ei, familia primește un ajutor de 40 de mii de lei. În plus, un membru al familiei poate fi angajat la CE Oltenia.

Familiile celor morți sunt devastate de durere. „Poate trăia dacă aveau drumuri făcute! Nu au! Stau în birouri, nu iasă din birouri, la căldură, că-i nămol! Ei nu pot să meargă, noi putem să mergem, că suntem proştii lor! Proştii lor, să ia bani de pe urma noastră.

„Cum, mă, cum să fie mort? Cum să fie mort? Ce făcură, mă de atâta timp de când se întâmplă, că nu-s în stare mă, să facă drumuri? Nu-s în stare! Că dacă aveau drumuri făcute, poate trăia! Poate trăia dacă aveau drumuri făcute! Nu au! Stau în birouri, nu iasă din birouri, la căldură, că-i nămol! Ei nu pot să meargă, noi putem să mergem, că suntem proştii lor! Proştii lor, să ia bani de pe urma noastră! De pe urma noastră ia bani! Stau în birouri, nu iasă afară, nu fac drumuri!”, a strigat fratele unui miner care și-a pierdut viața.

Vizualizări: 4,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: