Două sute de familii din Băleşti suferă de sete

Cele două sute de familii care locuiesc în satul Corneştii Noi din comuna Băleşti au plecat deja pe cel de-al zecelea an în care, atunci când ploile durează mai multe zile, suferă de sete. Ori de câte ori precipitaţiile sunt abundente, apa fântânilor nu mai e potabilă din cauza adâncimii mici la care se află pânza freatică din care acestea se alimentează. Şi, deşi problema oamenilor are „vechime”, nici edilul localităţii, aflat la cel de-al doilea mandat şi nici conducerea Consiliului Judeţean nu au dovedit vreun interes pentru rezolvarea situaţiei, deşi din punct de vedere tehnic soluţii există.

În urma ploilor din ultimele zile, apa din Corneşti s-a amestecat iar cu mâl şi nisip, iar localnicii şi-au reluat de nevoie drumurile în satele învecinate unde există apă potabilă. De data aceasta oamenii nici n-au mai cerut sprijinul primăriei, obişnuiţi de atâta vreme că tot singuri se descurcă. Totuşi, un consilier cu suflet din primărie, împreună cu câţiva binevoitori de la Asociaţia celor strămutaţi din zonele miniere, au bătut din poartă-n poartă la sfârşitul săptămânii, împărţind tuturor familiilor bidoane cu apă plată. Din spusele sătenilor, nu este pentru prima oară când consilierul PDL Ion Aninoiu îi sprijină cu ce-i stă în putinţă. Nu este nici pentru prima dată când oamenii arată cu degetul către primărie şi Consiliul Judeţean, fără succes de altfel. Lipsa unui sistem de canalizare în zonă, care să preia apa acumulată în urma ploilor, reclamată ori de câte ori apele le-au inundat curţile şi casele, n-a fost luată în calcul nici de către edil, nici de mai marele judeţului.

Gheorghe Stângaciu, localnic, spune că a încercat de multe ori să discute cu autorităţile judeţului problemele comunităţii, numai că acestea vin la ei doar atunci când sunt inundaţii, dau două-trei declaraţii ziariştilor, mai fac şi câteva poze în cizme de cauciuc, în câte-o curte plină cu apă şi… aşteaptă următoarele ploi pentru alte declaraţii şi alte fotografii: „Dacă nu ne intră apa-n case, îi mai vedem în campaniile electorale, când vin cu sacul de promisiuni, ba anul trecut ne-au dat şi umbrele…”. Din experienţele păgubitoare pe care le-au trăit, oamenii au tras concluzii, iar cei mai în vârstă au venit şi cu o recomandare : deoarece edilul judeţului nu are timp şi de comunitatea lor, „din cauza deselor campanii electorale în care se implică până peste cap”, ar fi bine ca de acum înainte şeful Consiliului Judeţean să nu mai facă parte din nici o formaţiune politică, făcându-şi astfel timp de problemele judeţului.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: