Două zile de sărbătoare la Târgu-Jiu

Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu pregătește pentru zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie un program special în municipiu. De Sfântul Andrei va fi organizată o expoziție de artă și meșteșug, eveniment de la care nu vor lipsi lăutarii Gorjului. Sâmbătă, de Ziua Națională a României, în Piața Prefecturii Școala Populară de Artă a organizat un spectacol dedicat acestei zile.

Expoziția de artă și meșteșug, aflată la cea de-a 5 ediție, se va desfășura în Ziua de Sfântul Andrei la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” începând cu ora 15.00. Aici vor fi expuse lucrări realizate de meșterii populari din secțiile externe ale Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu. „O să fie expuse țesături tradiționale din zonele Polovragi, Bălănești, Peștișani, Telești, Tismana, cusături tradiționale din Telești și Polovragi, ceramică populară de la Alimpești și Târgu-Jiu, arta lemnului de la Peștișani, Crasna, Polovragi, Curtișoara, icoane de la Tismana și Alimpești, construcții instrumente din Târgu-Jiu, machete de la Târgu-Cărbunești și artă decorativă de la Novaci. Atmosfera va fi întreținută de 2 tarafuri tradiționale din Gorj și anume Taraful Gorjului și Rapsozii Gorjului”, a declarat Viorel Gârbaciu.

Seria manifestărilor va continua sâmbătă de Ziua Națională a României cu un spectacol realizat de Școala Populară de Artă din Târgu-Jiu, imediat după ceremonialul religios și militar, începând cu ora 10.00 în Piața Prefecturii.

Manifestările de 1 decembrie se vor încheia spre seară când se vor aprinde luminile de sărbătoare în Municipiul Târgu-Jiu.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: