DOVADĂ: Sporurile tăiate de la unii, introduse în salarii la alţii

Ion Răuţ va fi dat afară dacă se dovedeşte că a majorat salariile unor oameni din companie, a declarat directorul general Laurenţiu Ciurel. Dar, la câteva minute, Laurenţiu Ciurel mai transmite că nu va face, de fapt, nimic împotriva lui Ion Răuţ. „Eu cu domnul Răuţ nu mă cunosc de ieri, este aceeaşi relaţie pe care am avut-o cu ani în urmă, nu s-au făcut lucruri care să o strice“, a mai spus Ciurel.

Liderul Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME) Marin Condescu a declarat că Ion Răuţ a dispus, printr-un mail trimis la şefii de personal, să bage sporurile în salariu pentru circa 150 de salariaţi. „Spune Condescu că ar fi dat domnul Răuţ un e-mail de care vorbeşte toată lumea, dar pe care nu l-a văzut nimeni. Arătaţi-mi şi mie că-l dăm afară dacă e aşa“, a spus Laurenţiu Ciurel. Pandurul este în posesia unui document prin care mai multe persoane „conform celor convenite cu domnul Răuţ“ şi-au introdus în salarii sporurile de limbă străină, sistematic, etc., exact cele care au fost desfiinţate în urma negocierilor pentru contractul colectiv de muncă. Sumele provenite din sporuri, pe care acei angajaţi le-ar fi pierdut, dacă li s-ar fi aplicat şi lor contractul de muncă de la nivelul CEO, sunt între 100 şi 400 de lei.

În documentul deţinut de Pandurul sunt prevăzute şi salariile directorilor. Sporul de conducere a fost majorat în unele cazuri de la 10 la 11%.

Ciurel a mai spus în conferinţă de presă că cele mai mari salarii le au directorii Ion Pisc- Rovinari şi Corneliu Diţescu- Turceni, deoarece cele două complexuri sunt întreprinderi de gradul I, în timp ce Craiova şi Işalniţa de gradul II. „Salariul maxim în CEO este de 123 de milioane la Pisc şi Diţescu“, a spus Ciurel.

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: