Dovlecei marinați pentru iarnă

Sezonul conservelor a început deşi nu a venit toamna. O rețetă interesantă de dovlecei marinați la borcan atât de gustoși și crocanți în marinadă dulce-acrișoară este o alternativă minunată pentru castraveți.

Pentru a pregăti dovlecei marinaţi aveţi nevoie de:

– 1,5 kg de dovlecei

– 1l de apă

– 100 ml de oțet 9%;

– 100 gr de zahăr;

– 1 ½ linguri cu vârf de sare;

– câte 1 linguriță de condiment pentru castraveți marinați în fiecare borcan;

– câte 2 căței de usturoi pentru fiecare borcan;

– ½ linguriță de boabe de piper negru;

– 3 foi de dafin.

Mod de preparare:

Spălați dovleceii și îi tăiați rondele cu grosimea de aproximativ 1 cm.

Sterilizați borcanele la temperatura de 150-160°С timp de aproximativ 15 minute. Fierbeți capacele.

Turnați apa într-o cratiță, adăugați zahăr, sare și amestecați, cât să se topească complet. Apoi, adăugați piper negru și foi de dafin și aduceți marinada până la punctul de fierbere. Turnați oțetul și fierbeți marinada timp de 1 minut. Adăugați dovleceii în cratiță, amestecați, puneți capacul și îi țineți la foc timp de 6-7 minute (nu din momentul când dau în clocot, ci din momentul când i-ați adăugat în marinadă), amestecând periodic.

La baza borcanelor, adăugați câte 1 linguriță de condiment pentru castraveți marinați, câte 2 căței de usturoi tăiați în jumătate și le umpleți cu dovlecei așezați cât mai aproape unul de altul.

Puneți marinada din nou la foc, o aduceți până la punctul de fierbere și umpleți borcanele până la margini. Închideți borcanele ermetic cu capace cu filet, le întoarceți cu susul în jos, le acoperiți cu o plapumă călduroasă și le lăsați să se răcească complet. Conserva se păstrează foarte bine chiar și la temperatura camerei. Dovleceii sunt foarte gustoși, aromați și crocanți.

Vizualizări: 1,148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: