Călinoiu a chemat directorii la “depolitizare” în sediul PSD

Mai mulţi directori de instituţii, plătiţi din bani publici, au fost ieri la şedinţa PSD ce a avut loc la sediul partidului, în timpul programului de lucru, pentru a participa la discuţii cu şefii organizaţiei Gorj. Călinoiu a explicat că aceştia au venit la PSD pentru că sunt susţinători ai lui Victor Ponta, care „militează pentru depolitizarea instituţiilor”. Directorii au încercat să se ascundă de presă, unii luând-o la fugă pentru a nu fi surprinşi de reprezentanţii mass-media. Călinoiu a ieşit la declaraţii, crezând că astfel jurnaliştii vor rata fuga directorilor.

Şeful de la Agenţia de Şomaj, Romeo Chiriac, a fost la PSD pentru că Ponta creează locuri de muncă, a explicat Ion Călinoiu, iar şefa de la Casa de Pensii, Rodica Ghimişi, pentru că Ponta garantează pensiile. Au mai fost acolo directorul de la Casa Asigurărilor de Sănătate Gorj-Daniel Bondoc, directorul Spitalului Judeţean-Tiberiu Tătaru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică - Marius Boeriu, dar şi liderul Sanitas, Valentin Popa, şi medicul Gheorghe Neaţă. Iată cum explică şefii din sănătate prezenţa la şedinţa de partid. „Am fost invitat pentru a rezolva problemele de sănătate ale judeţului Gorj. Am fost întrebat dacă am nevoie de sprijin. De data asta, şedinţa a avut loc aici”, a spus Marius Boeriu.

Picture_076

Işfan: Am venit la prieteni

La şedinţa de la sediul PSD au fost şi cei doi şefi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan şi Petre Nanu, dar şi mai mulţi directori de şcoli cu carnet de partid, cum ar fi Gheorghe Nichifor. „Am venit la prieteni, să stau de vorbă cu prietenii mei. Care-i problema?”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj. Nu au lipsit de la şedinţă nici şefii instituţiilor de cultură, cum ar fi Dumitru Hortopan – director Muzeul Judeţean sau Gheorghe Porumbel – director Ansamblul “Doina Gorjului”.

Picture_117

Prezent la şedinţa PSD a fost şi preşedintele CS Pandurii Târgu Jiu. Iritat fiind de faptul că reporterul l-a fotografiat în timp ce ieşea din sediul partidului, acesta a spus „Să-mi facă poze Pandurul, să mai vândă din ziare”.

La şedinţa PSD au fost şi „salvatorii”, adică Liviu Dumitraşcu – şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Sabin Cornoiu – şeful Salvamont.

Popescu: Am venit să plătesc cotizaţia

Directorul de la fonduri europene Gheorghe Cocină, cei de la Agenţia pentru Protecţia Mediului - Nicolae Giorgi şi Direcţia Silvică - Ovidiu Cârstoc, ori şeful Edilitara, Alexandru Zaharia, au fost şi ei convocaţi la PSD.

Picture_132

La fel directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj, Theodor Popescu, care a spus că a venit doar să-şi plătească cotizaţia de membru şi că numai ce ajunsese, în contextul în care jurnaliştii îl văzuseră intrând înainte de şedinţă la sediul PSD şi ieşind după încheierea acesteia. „Eu am trecut acum pe aici. Nu m-a chemat nimeni de la PSD, eu am venit pentru că sunt membru PSD. Am venit să plătesc cotizaţia”, a spus acesta. Au mai fost şi alţi directori care au evitat să dea explicaţii în faţa presei în legătură cu participarea la şedinţă. „Nu am fost chemaţi, am venit din proprie iniţiativă. Nu are legătură cu alegerile, are legătură cu administraţia”, a spus Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a făcut depolitizarea instituţiilor la sediul partidului. „Le-am spus să facă ce ştiu mai bine ca să meargă treaba foarte bine în activitatea pe care o coordonează, să nu avem probleme. La noi, acum e un lucru foarte clar. Nu mai facem politică, deoarece Victor Ponta a zis de depolitizarea instituţiilor. Şi atunci întrunirea noastră nu e dată de locaţia unde suntem, a fost o locaţie liberă. I-am chemat aici ca să ne asigurăm că în această perioadă vor fi lucrurile bine organizate în fiecare domeniu de activitate”, a mai spus Călinoiu.

Tudor: Ca şef al instituţiei, îl susţin pe Ponta!

Ion Tudor, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu, şi-a exprimat clar susţinerea faţă de candidatul PSD la alegerile pentru preşedinţia României. „Eu, ca cetăţean al României şi ca şef al instituţiei pe care o reprezint, îl susţin pe Victor Ponta la preşedinţia României. Este dreptul meu şi în timpul zilei, şi în timpul nopţii, să particip la orice activitate este nevoie”, a spus Ion Tudor. La şedinţă a fost văzut şi directorul RAR Gorj - Şerban Predescu.

Picture_110

Din zona minieră au fost la şedinţă directorul Medservmin - Gheorghe Milosteanu, Vasile Râbu - şef serviciu Direcţia de Pază a CE Oltenia, directorul de resurse umane de la CE Oltenia, Cosmin Popescu.

Liderii PSD Gorj au spus că şefii instituţiilor au fost prezenţi la şedinţa de partid pentru că îl susţin pe Ponta.  „Directorii sunt aceia care au spus că vor să-l susţină pe Victor Ponta şi avem nevoie de un cadru organizatoric performant deoarece, ca tot românul sau majoritatea românilor, ne dorim să avem un preşedinte al românilor pentru toţi românii. Nu e vorba de o performanţă a noastră că am reuşit să-i aducem, e vorba de o deschidere a directorilor, coordonatori în domeniile de activitate de a susţine pe Victor Ponta. De ce? La Pensii, Victor Ponta garantează menţinerea şi creşterea pensiilor, la Şomaj, Victor Ponta garantează crearea locurilor de muncă şi creşterea economică. Care a mai fost? La toate domeniile de activitate, progresul şi indicatorii de performanţă realizaţi la nivelul anilor cu guvernare Ponta sunt semnificative”, a explicat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: