Dragnea începe să îl vadă pe Ponta în afara PSD!

Liviu Dragnea vorbește despre o posibilă ruptură pe scena politică, în urma căreia să apară o nouă formațiune politică, una care să aibă iz naționalist, capii acesteia putând fi vicepremierul Daniel Constantin și deputatul de Gorj Victor Ponta. Primul are probleme în partid, fiind în dispute cu Călin Popescu Tăriceanu, iar Victor Ponta este și el într-o situație similară cu șeful PSD, împunsăturile acestuia cu Liviu Dragnea din ultima vreme fiind de notorietate.

Dragnea a fost întrebat de jurnaliști dacă o eventuală rupere a ALDE de către Daniel Constantin ar avea ca substrat crearea noului partid politic în care să intre și Ponta, răspunsul său fiind următorul: „Nu pot să exclud această variantă, dar am doar informaţii cum aveţi şi dvs. – în general născute din zvonuri”. 

Cu o zi înainte, Dragnea a avut o întâlnire și cu Bogdan Diaconu, liderul Partidului România Unită, partid care în ultima campanie electorală a folosit din greu imaginea lui Victor Ponta susținut pentru o funcție de prim-ministru. Liderul PSD a menționat că Diaconu i-a spus că PRU vrea să devină un partid naționalist, dar unul modern. În ceea ce privește eventuala înscriere a lui Ponta și Constantin în PRU, Dragnea a comentat ironic situația respectivă precizând că „nu sunt consilierul lor, nu i-am întrebat, nu îmi dau mie asemenea informaţii, sunt totuşi informaţii clasificate”.

Neclasificate rămân însă postările pe care Ponta le face pe contul său de Facebook, ultima dintre ele fiind un lung text despre cum ar trebui să se comporte România în noul context european. După ce face o radiografie dură a situației actuale de pe continent și vorbește despre cât de sătui sunt occidentalii de problemele din România, deputatul de Gorj își încheie postarea cu o concluzie care poate trimite ușor la „naționalismul modern” cu care vrea PRU să se afișeze de acum încolo. „De câte ori cineva va spune că avem nevoie de «mai multă Europa» să răspundem că întâi ne trebuie «mai multă România» și pe urmă, cu tot dragul, Europa!”, scrie Ponta, cel care cu câteva zile în urmă îi înainta lui Dragnea demisia sa în alb din PSD.

Vizualizări: 1,083

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: