Mazăre condamnat. Cu executare în Madagascar!

Fostul primar din Constanţa, Radu Mazăre, a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni cu executare. Mazăre, fugit de ceva timp în Madagascar, a trimis un comunicat în care s-a arătat uluit de sentinţa care i se pare nedreaptă. La finalul comunicatului, se felicită că a plecat dintr-o ţară în care a fost achitat şi condamnat pentru aceeaşi faptă, în două dosare diferite.

Este o chestiune de timp până când Mazăre va fi prins şi adus în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa. Oricât de nedreaptă ar fi justiţia în România, fuga este o soluţie proastă, pe care la un moment dat o vor regreta şi Mazăre, şi Udrea, şi Bica, şi Ghiţă.

Justiţia este praf în România. Procurorii au făcut dosare la comandă, judecătorii au dat sentinţe la comandă. Nu am nicio îndoială. Justiţia a fost distrusă sistematic de politicienii care şi-au băgat oameni în parchete şi instanţe. S-a întâmplat şi pe vremea lui Iliescu, şi pe vremea lui Năstase, şi pe vremea lui Băsescu-Ponta, se întâmplă şi pe vremea lui Dragnea. România nu are justiţie, aşa cum nu are partide politice. Sunt nişte găşti care se luptă între ele.

Majoritatea PSD-ALDE se luptă acum să distrugă ce a mai rămas din justiţie. În paralel vrea să distrugă şi partea care este controlată de cealaltă gaşcă. Nimeni nu vrea să reconstruiască acest sistem de justiţie care este praf. Pesediştii vor doar să scape de puşcărie şi vor merge până la a desfiinţa tribunalele, dacă altfel nu se poate. Liberalii şi Iohannis se încăpăţânează să nege problemele din justiţie, care sunt evidente pentru toată lumea.

Actualele partide politice, actualii politicieni şi-au arătat măsura. Treizeci de ani au dispus de această ţară cum au vrut şi au dus-o în gard. Este destul de târziu pentru a mai face ceva, dar întotdeauna mai este loc de rezolvări. Trebuie doar ca electoratul să se trezească şi să nu mai voteze hoţi, blatişti, papagali, impostori, demagogi. Şi mai trebuie ca oamenii serioşi să îşi asume candidaturi şi să evite să reacţioneze cu mizeriile care ne conduc în prezent.

Ţara asta se mai poate face bine doar dacă ne pasă de ea. Ar trebui cu toţii să închidem televizoarele şi să căutăm oameni adevăraţi în lumea reală. Există şi nu sunt puţini. Abia după ce vom avea un parlament sănătos, vom putea avea legi sănătoase, apoi instituţii sănătoase. Este nevoie de schimbări profunde, pe care actualii politicieni nici nu vor, dar nici nu sunt capabili să le facă.

Mazăre nu îşi va executa pedeapsa în Madagascar, aşa cum speră. De altfel, el a fugit cu gândul să se întoarcă atunci când Dragnea va distruge ultima dâră de justiţie. A durat mai mult decât s-a aşteptat. Din păcate pentru ei, din fericire pentru noi, nu vor reuşi. Ce le-a fost scris în sentinţă, aia o să se întâmple.

Vizualizări: 2,496

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: