Dragnea şi Tăriceanu îşi fac stat

Dragnea, Tăriceanu şi Dăncilă, supăraţi pe statul paralel, îşi fac propriul stat. Tăriceanu face o lege pentru înfiinţarea Autorităţii Naţionale Unice de Interceptări, pentru a lăsa serviciile secrete fără obiectul muncii. Presupun că autoritatea de interceptare a lui Tăriceanu va fi subordonată parlamentului, care va decide probabil că politicienii corupţi au dreptul la intimitate şi nu pot fi interceptaţi.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă nu s-a lăsat mai prejos şi a renunţat la protecţia asigurată de SPP. Mimeticii din guvern i-au urmat exemplul. De parcă Serviciul de Protecţie şi Pază i-ar păzi că sunt ei frumoşi şi deştepţi. SPP îi protejează pe demnitari pentru a proteja statul român, aceştia fiind oameni care nu pot fi lăsaţi să ia decizii sub ameninţarea unui şantaj, sunt oameni care deţin secrete de stat şi aşa mai departe. Dăncilă şi Carmen Dan vor să fie păzite de jandarmi. Bine că nu apelează la paznicii din supermarket, care au grijă să nu plece cineva cu bara de salam fără să o plătească.

Domnul acela care conduce comisia de control a SRI, Claudiu Manda, are şi el o problemă. Cică are o sesizare împotriva SPP şi suferă că el are competenţă de control doar asupra SRI. Nu e bai, toate serviciile secrete trebuie să fie supuse unui control civil, doar că ţinta acestor domni politicieni nu pare a fi buna funcţionare a serviciilor, ci subordonarea lor.

Dragnea face ce ştie el mai bine. Plantează membri din grupul lui infracţional în poziţii din ce în ce mai înalte. Că parlamentul e plin pe jumătate de politicieni cu dosare penale, ştim cu toţii. Dacă mai adăugăm şi un sfert de guvern, dar şi tot felul de şefi de agenţii, ne facem o idee mai clară. Care nu sunt penali sunt de paie, cum e cazul Vioricăi Dăncilă, care în prima şedinţă de guvern îşi citea deciziile de pe foaie şi se bâlbâia îngrozitor. Ca să îi fie clar şi ei, şi nouă, adevăratul prim-ministru este Darius Vîlcov, autor de program de guvernare şi deţinător de multiple dosare penale, numit de Dăncilă consilier de stat.

Cred că este o chestiune de zile până când ministrul de la Justiţie, Tudorel Toader, ne va comunica decizia deja luată cu privire la şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Şi mai sunt câţiva şefi de parchete pe făraş. În buna tradiţie PSD-ALDE, ne putem aştepta ca noii şefi de parchete să fie practicanţi în luare de mită şi trafic de influenţă, că teorie ştie orice student.

Vizualizări: 840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: