Linişte politică la Târgu Jiu

Trei săptămâni s-a tot rostogolit propunerea consilierului PNL Târgu Jiu, Mihai Paraschiv, privind declanşarea procedurilor pentru dizolvarea Consiliului Local Târgu Jiu. Era suficient un refuz al primarului Marcel Romanescu pentru ca subiectul să fie închis, dar refuzul a venit abia marţi, când partidul era deja împărţit. Aşa cum obişnuiesc politicienii care pierd o bătălie în propriul partid, şi Romanescu a spus că el de la început s-a poziţionat împotrivă, dar a vrut să dea posibilitatea partidului să îşi ia propria decizie. Nu, nu s-a poziţionat nici pentru, nici împotrivă, dar a încurajat discuţiile pe subiect, ceea ce nu a făcut bine partidului.

Era referendumul o soluţie pentru Târgu Jiu, pe fondul unui scandal permanent în Consiliul Local şi al unui dezinteres cronic pentru muncă al funcţionarilor din primărie? Da şi nu. Realitatea este că PNL nu putea acuza majoritatea PSD de blocaj, câtă vreme nu a avut niciun proiect serios, care să fie respins. Marile proiecte respinse de PSD până acum erau cumpărarea unui teren în centru pentru amenajarea a câteva zeci de locuri de parcare şi înfiinţarea unui club sportiv pe modelul dorit de primar. În rest, nimic.

Aaa, dacă liberalii veneau cu nişte proiecte serioase, iar PSD le bloca, atunci da, referendumul era o soluţie. Iar oamenii ar fi avut motive să meargă la urnele de vot.

Nu ştiu dacă Romanescu şi-a dorit acest referendum. Sunt surse care spun că a susţinut ideea şi că Paraschiv a fost lăsat în offside, dar nu avem decât să credem ce spune primarul şi anume că nu a fost de acord de la început. Pentru partid, pentru el şi pentru Paraschiv era bine să o spună de la început.

Acum, primarul susţine că are nevoie de linişte. Nu o va avea. Pesediştii o să-i facă viaţa grea, iar puţinii liberali care s-ar fi luat la trântă cu PSD nu o vor mai face. Vor urma doi ani şi ceva în care pentru oraş nu se va face nimic, vor fi alegeri, probabil PSD va câştiga, iar Marcel Romanescu va rămâne cu liniştea.

Dar, ca să fie clar, un referendum fără un pachet de proiecte pentru Târgu Jiu era doar un tămbălău fără rost şi fără finalitate.

Vizualizări: 818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: