PSD, cu pistoalele pe masă

PSD a generat în această săptămână o nouă situaţie fără precedent. Primul ministru Mihai Tudose susţine că ministrul de Interne, Carmen Dan, minte. Ministrul de Interne, Carmen Dan, spune că primul ministru minte. Pe cale de consecinţă, se va ajunge la o situaţie de care pe care. Unul dintre ei trebuie să plece. Probabil că Tudose o va demite pe Dan, iar PSD îl va revoca pe Tudose. Pentru că în esenţă este doar un nou episod din războiul Dragnea - Tudose.

Toate crizele politice din România pornesc de la nişte evenimente triste, chiar tragice. Un poliţist pedofil ar putea sta la baza căderii guvernului Tudose, aşa cum tragedia de la Colectiv a generat căderea guvernului Ponta. Problema este că, după ce crizele politice trec, România rămâne la fel. Cluburile în care au loc concerte oferă la fel de puţină siguranţă publicului. Pedofilii sunt tot pe străzi. Învăţământul e praf, sistemul sanitar e praf, autostrăzile nu sunt, justiţia e o parte cu unii, o parte cu alţii. Statul e atât de bolnav încât a generat o migraţie externă de milioane de oameni. Şi, la orizont, nu se vede nimic.

Orice om normal la cap, căruia îi pasă numai de el şi de familia lui, alege să plece. Când eşti legat de locuri, de oameni, de ţară, e mai greu. Dar, chiar şi românii care acum zece ani ar fi exclus ideea de plecare, acum iau în calcul această variantă.

Nu ştiu dacă are vreo importanţă cine câştigă dintre Dragnea şi Tudose, deşi premierul pare ceva mai citov. PSD îşi va trânti probabil şi al doilea guvern prin moţiune de cenzură, pentru a-l salva pe Dragnea de puşcărie. Şi nu numai pe Dragnea. Paradoxal, dacă mai continuă aşa, PSD are şanse să câştige şi viitoarele alegeri, cu un procent chiar mai mare decât a obţinut în 2016. Pentru că în România vor rămâne doar votanţii lor dependenţi de stat, ceilalţi o să-şi ia tălpăşiţa.

Vizualizări: 671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: