Dragnea, surprins de decesul PSD

Liviu Dragnea, fostul secretar general al PSD, este descumpănit de diferenţa dintre ceea ce îi spun liderii partidului în discuţiile private şi ceea ce votează. „Eu tot mai sper că PSD este un partid viu”, a îngăimat Dragnea, după ce Biroul Permanent Naţional al PSD a votat  în unanimitate ca Rovana Plumb să fie preşedinte interimar, după autosuspendarea lui Ponta. Practic, întreaga conducere a PSD a votat o măsură nestatutară. Funcţia de preşedinte interimar nu există la PSD. De la înfiinţarea partidului şi până acum, preşedintele a fost ales de congres, nu de BPN şi nici de Comitetul Executiv, un organism ceva mai larg decât biroul permanent.

Drept este că Dragnea nu e tocmai omul potrivit să vorbească de respectarea statutului. Să nu uităm că Dragnea a plecat din funcţia de secretar general al PSD din cauza condamnării cu suspendare din dosarul Referendumul. Ponta l-a numit atunci, din gură, un fel de coordonator, funcţie care nu există în statut, dar pe care Dragnea a acceptat-o, având iluzia că rămâne la butoane. Acum, Ponta face acelaşi lucru, nu mai e preşedinte, dar vrea să conducă partidul din postura de membru simplu.

Nu ştiu dacă PSD este un partid mort, cert este că a devenit un partid mut. Toată lumea-i cântă-n strună lui Ponta, toţi îşi asumă să devină penibili la televizor, pentru ca penibilul lui Ponta să nu iasă în evidenţă. Şi nimeni nu îndrăzneşte să spună că nu e în regulă ce se întâmplă. Cei care erau vocali în trecut ori sunt arestaţi, ori nu mai sunt în partid, ori preferă să nu atragă atenţia. 

În timp ce PSD moare pe limba lui, la Cotroceni dă în sfârşit semne de viaţă preşedintele Iohannis. Două decizii anunţate ieri au surprins. Prima este cea de respingere a Codului Fiscal, anunţ făcut de la Banca Naţională a României, pe fondul „presiunilor” făcute de ambasade, care nu au nevoie de o nouă Grecie în Europa. A doua este cea de respingere a propunerii de numire a lui Fifor la Ministerul Transporturilor, pe motiv de lipsă de expertiză. Pentru cei care nu ştiu, parlamentarul PSD este sociolog, iar până să devină politruc bun la toate s-a ocupat de spectacole de folclor şi a condus un muzeu. Un ins care nici măcar nu a priceput de ce i-a fost respinsă candidatura la Transporturi, crezând că CV-ul lui politic este unul consistent.

Din păcate, oricât de catastrofală ar fi guvernarea, oricât de slabă opoziţia, România nu este pregătită pentru alegeri anticipate, deoarece am avea de ales între aceleaşi partide nereformate, închise, între aceiaşi traseişti.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: