Dragoteşti: Drumul care face legătura cu Slivileşti va fi modernizat

Administraţia locală din Dragoteşti dă asigurări cetăţenilor comunei că de anul viitor vor putea ajunge la Slivileşti pe un drum complet modernizat. Şoseaua care face legătura între cele două comune, DC 67A Corobăi-Slivileşti, va fi reabilitată, ordinul de începere al lucrărilor fiind dat săptămâna aceasta. Investiţia se va realiza din fonduri guvernamentale.

De ani buni aşteptau cetăţenii localităţii Corobăi ca autorităţile locale din Dragoteşti să demareze lucrările de reabilitare a celor peste 2 km de drum ce facilitează conexiunea cu Slivileşti, comuna învecinată. Acolo unde acum este nămol de fiecare dată când plouă, asta pentru că tronsonul respectiv nu a fost niciodată asfaltat, autorităţile locale spun că se va realiza un drum betonat, care să asigure un confort sporit cetăţenilor. Primarul Vili Pasăre spune că lucrările vor trebui finalizate până la sfârşitul anului viitor. “Am dat ordinul de începere al lucrărilor pentru reabilitarea drumului Corobăi-Slivileşti. Sperăm ca anul viitor să le finalizăm. Am reuşit să obţinem finanţarea prin Ministerul Dezvoltării. Lucrările au fost licitate pe SEAP, câştigătoare fiind o societate din Târgu Jiu”, a declarat primarul comunei Dragoteşti, Vili Pasăre. 

Pe acest tronson de drum va fi turnat un strat de beton de 18 cm, conform proiectului. Drumul va avea o lăţime de 5m, vor fi montaţi parapeţi de protecţie acolo unde este cazul, dar şi rigole. Drumul va fi modernizat pe o distanţă de 2.4 km. De acest drum depind în principal cele circa 90 de familii din Corobăi ale căror locuinţe se află lângă şosea. 

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: