Vulturul din Poiana lui Mihai a fost furat. Poliţia refuză plângerea!

Comuna Schela a rămas de ieri fără vulturul simbolic din Poiana lui Mihai, acesta fiind furat cel mai probabil de nişte trecători. Potrivit primarului Aristide Şerbănescu, vulturul era confecţionat din bronz şi cântărea aproape 50 de kilograme. Primarul a depus plângere la Poliţie însă nu crede în recuperarea monumentului istoric, pentru că poliţiştii au refuzat să dea curs plângerii.

Vulturul din Poiana lui Mihai a fost ridicat în cinstea voievodului Mihai Viteazu în anul 1932 pentru a marca locul unde acesta a poposit pentru ultima dată înainte de a intra în Transilvania. Ieri noapte vulturul a dispărut, un angajat al primăriei fiind cel care a anunţat autorităţile. „Cu o seară înainte au fost nişte turişti în zonă, au campat chiar acolo, iar de dimineaţă am văzut urmele de derapaj, l-au tras cu o funie, nu s-a urcat nimeni pe monument. Vulturul era din bronz, deschiderea aripilor era de vreo 80 cm, cred că avea 40-50 de kilograme”, a declarat Aristide Şerbănescu, primarul din Schela.

Poliţiştii au refuzat să caute vulturul

Primarul Şerbănescu a fost la poliţie pentru a depune plângere chiar în dimineaţa dispariţiei însă a avut de înfruntat refuzul poliţiştilor de a da curs plângerii. „După ce am fost acolo şi am constatat dispariţia am fost la poliţie şi am depus plângere, dar degeaba. Poliţia a spus că nu va da curs plângerii pentru că nu îl avem inventariat, aparţinea comunei, însă Ministerul Cultelor îl au în inventariere. Nici nu cred că îl vom mai recupera vreodată. Vă spun că mi-e ciudă că l-au furat, peisajul este de vis dar acum lipseşte monumentul care dădea viaţă ”, a declarat primarul Aristide Şerbănescu.

Conducerea primăriei Schela se gândeşte acum să înlocuiască vulturul din bronz cu unul din lemn de stejar sau chiar marmură. „Trebuie să punem ceva acolo că e foarte urât. Am un prieten şi mă gândesc să fac unu din lemn de stejar sau marmură până în august anul viitor când au loc manifestaţiile din Poiana lui Mihai”, a declarat primarul Aristide Şerbănescu.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: