Drăguțești: Fostă școală transformată în centru cultural

Autoritățile din localitatea gorjeană Drăguțești vor să investească în clădirile lăsate în paragină și să le dea noi destinații. Un exemplu este școala din satul Iași. Aceasta are lacătul pe ușă de foarte mulți ani și urmează să fie renovată și redeschisă. Va fi transformată într-un centru cultural.

Primarul din Drăguțești, Ion Dumitru Popescu, a explicat că a obținut deja toate avizele necesare și a reușit să schimbe destinația școlii care a fost construită în urmă cu mai bine de 150 de ani. “Școala de la Iași am reabilitat-o și o transform în centru de cultură. Am primit toate avizele de la București. Redeschid școala Popescu care este făcută de învățătorul Popescu în 1864. Este o școală cu tradiție, prin care au trecut foarte mulți copii care au învățat carte. Iași a fost comună la început”, a explicat primarul.

Nu este singurul proiect în care autoritățile investesc să țină tinerii în mediul rural.  „Am un proiect cu bază sportivă, vestiare, nocturnă. Este în derulare. Au votat toți consilierii pentru acest proiect. Au mai fost și mici discuții. Sunt primul primar care a făcut prima ediție pentru Zilele Comunei în Drăguțești. Oamenii nu vin pentru băutură și mâncare, ci să se întâlnească. Am organizat hora satului la diferite manifestări. În campanie, nu mi-am permis să mai fac astfel de evenimente să nu spună lumea că îmi fac campanie”, a mai transmis primarul din Drăguțești.

Vizualizări: 778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: