Drept la replică

Referitor la acuzatiile aduse in articolul "Ursi, capre negre, rasi si lupi impuscati ilegali in Gorj‘’ publicat in ziarul Pandurul in data de 16.11.2020.

Asociatia de Vanatoare Gorun prin presedinte Iaciu Gheorghe a preluat in gestiune in anul 2011 un numar de patru fonduri cinegetice in judetul Gorj si un fond cinegetic in judetul Valcea.

Conform cotractelor de gestiune incheiate cu mnisterul de resort s-au investit sume mari de bani de catre dl. Iaciu pentru asigurarea hranei complementare pentru vanat, dotarea corespunzatoare a fondurilor cinegetice cu masini de teren pentru asigurarea pazei impotriva braconajului, s-au construit hranitori pentru vanat, observatoare, s-au adus si dotat 7 vagoane dormitor pentru personalul angajat sau membrii vanatori.

Actiunile de vanatoare s-au efectuat respectandu-se legislatia in vigoare, nu s-au depasit cotele de recolta la speciile de vanat, au fost eliberate autorizatii de vanatoare individuale pentru specia capra neagra si nu s-a vanat capra neagra prin alte metode decat prin cele permise de lege.

Vanatorile colective s-au desfasurat si se desfasoara doar la speciile de vanat prevazute in ordinul 353 din 2008 (speciile mistret, vulpe, iepure, sacal, etc..).

In toate sezoanele de vanatoare nu s-au recoltat integral cotele de recolta la speciile capra neagra sau cerb comun intocmai pentru a sporii efectivele de vanat.

Nu s-a impuscat vreodata ursoaica cu pui sau exemplare de ras de catre membrii vanatori participanti la actiunile de vanatoare derulate de catre asociatie.

Nu s-au folosit pixuri speciale, care se pot sterge, la eliberarea autorizatiilor de vanatoare, acestea se elibereaza in dublu exemplar pe hartie autocopianta iar carnetele de autorizatii au regim special.              

Consideram ca acuzatiile aduse in spatiul public ne defaimeaza si influenteaza in mod negativ activitatea asociatiei de vanatoare cat si vanatorii in general. Mentionam ca aceste acuzatii au fost facute de catre un candidat la alegerile parlamentare din partea Partidului Ecologist Roman, acesta urmarind capital electoral. De asemenea mentionam ca acuzatiile nefondate ne pot aduce prejudicii grave, fapt ce nu poate ramane fara urmari juridice pentru cei care fac astfel de acuzatii.

Ion Coșleba, director Asociatia de Vanatoare Gorun

Vizualizări: 1,807

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: