Cere demiterea șefilor de la Mediu: Au dormit zece ani și, în plină pandemie, dau cu barda

Cu groapa de gunoi închisă pentru o jumătate de an, autoritățile încearcă să arunce pisica în curtea Prefecturii. Au cerut să fie reunit Comitetul pentru Situații de Urgență și să fie găsită o soluție în privința gunoaielor pentru că nu vor ca “târgujianul să plătească nevinovat”, dar prefectul le-a transmis să rezolve problema fiecare edil în parte. În tot acest scandal, viceprimarul din Târgu Jiu a cerut să fie demiși doi șefi de instituții care au verificat depozitul de gunoi. „După ce au stat și au dormit peste zece ani, s-au trezit acum, în plină pandemie, să dea cu barda și să lase un județ întreg în gunoaie”, a spus, răspicat, viceprimarul Bogdan Bejinaru.

O veste bună este că, pentru moment, tarifele pentru ridicarea gunoiului nu vor fi modificate în Târgu Jiu. Însă lucrurile se pot schimba ținând cont că firma de salubritate va duce deșeurile la groapa de gunoi din Mehedinți. „Până pe data de 2 aprilie, atunci când este termen al procesului în ce privește anularea sau nu a suspendării autorizației de funcționare. Clar, până pe 2, cetățenii municipiului Târgu Jiu vor plăti același tarif ca până acum. Gunoiul va fi transportat la groapa de gunoi de la Severin pe aceleași tarife. Nu vrem ca târgujianul să plătească nevinovat și noi să decontăm politic nevinovați greșelile altora și adormirea în care au stat anumite instituții ale statului până la ora actuală”, a spus Bogdan Bejinaru, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Mai mult, Bejinaru i-a atras atenția prefectului că ar trebui să ia măsuri cu șefii instituțiilor de mediu din Gorj. A cerut chiar ca aceștia să fie demiși pentru că nu au luat măsuri mai devreme cu groapa de gunoi din Târgu Jiu. „Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu sunt în subordinea prefectului. Aceste probleme sunt de ani de zile și s-au accentuat. Problema mirosului, a fluxului tehnologic sunt de foarte mult timp. Cer demiterea celor doi directori care conduc aceste instituții. Domnul Giorgi, de la APM, și domnul Sanda, de la Garda de Mediu. Domnii, în afară de a încasa salarii în acești 12 ani de când sunt directori, nu au luat nicio măsură clară în ce privește depozitul de gunoi. După ce au stat și au dormit peste zece ani, s-au trezit acum, în plină pandemie, să dea cu barda și să lase un județ întreg în gunoaie”, a mai spus Bejinaru, la Radio Infinit.

Viceprimarul a adăugat că va avea o discuție cu liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, pentru a evalua activitatea celor doi directori. 

Vizualizări: 3,187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: