Încasări record în pandemie. Cum explică primarii!

În plină pandemie, majoritatea primăriilor din Gorj înregistrează încasări record la taxele și impozitele locale. Edilii s-au pus pe treabă și au mobilizat funcționarii să facă tot posibilul pentru a aduce bani la primărie, mai ales că Guvernul a alocat județului Gorj zero lei.

Speriat de faptul că bugetul Primăriei Slivilești nu va fi pe măsura așteptărilor, primarul a mobilizat angajații și împreună au încercat să convingă cetățenii să-și plătească taxele și impozitele locale. Așa se face că primăria înregistrează în plină pandemie încasări record la buget. ”Vreau să vă spun că avem încasări record din taxe și impozite locale. Niciodată nu ni s-a întâmplat asta. Când am văzut că Gorjul, fiind un județ roșu, a primit zero lei de la Guvern, nu am putut sta liniștiți și am plecat prin sat și am convins oamenii să plătească taxele și impozitele locale ca să putem supraviețui. Avem încasări de 50%, dar noi sperăm ca până la sfârșitul anului să ajungem la 90%. Am avut zile când am încasat și 15.000 de lei, lucru care nu s-a întâmplat niciodată”, a declarat primarul Sorin Bucurescu.

Și în comuna Dănești s-a întâmplat același lucru. Rețeta aici este una simplă. ”Noi stăm foarte bine la colectarea impozitelor pentru că am adus colectarea lângă oameni. Funcționarii din primărie au mers în diferite puncte din comună și au încasat acolo, fără ca oamenii să se mai deplaseze la primărie. Acum, cât mai pot beneficia de acea bonificație, am prelungit și programul de încasare. Este posibil ca anul acesta să primim mai puțini bani de la Consiliul Județean și am zis să strângem ca să putem mișca și noi ceva”, a spus Mădălin Paliță, primarul din Dănești.

Comuna Bălești se numără printre localitățile fruntașe, cu un procent de încasare de peste 70%. ”Ca de fiecare dată noi stăm foarte bine la încasarea taxelor și impozitelor locale. Oamenii au înțeles că trebuie să-și achite dările la stat, mai ales că beneficiază și de acea bonificație. Mai avem probleme la recuperarea banilor din amenzi”, susține Mădălin Ungureanu.

Vizualizări: 1,581

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: