Drept la replică

    Domnule prof. univ. dr. ADRIAN GORUN,

Referitor la materialul publicat în data de 29 noiembrie 2011, în cotidianul Pandurul, intitulat “ Profesorii din UCB, atacaţi dur de rectorul Adrian Gorun”, vă transmit punctul meu de vedere privind acest atac.

Având în vedere că la sfârşitul lunii noiembrie 2011 aţi organizat o conferinţă de presă, unde presa a consemnat că subsemnatul ar fi unul din  incitanţii şi destabilizatorii Universităţi „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, vă transmit dumneavoastră şi autorităţilor statului care se ocupă cu investigarea faptelor penale, următoarele:

1.     „Reţeaua care încearcă destabilizarea Universitatăţii „Constantin

Brâncuşi” din Târgu Jiu”,  care are în structura secundă şi pe subsemnatul ca „incitant”, există numai în mintea dumneavoastră şi a persoanelor din anturajul dumneavoastră. Trebuie să vă atrag atenţia că nu fac parte din niciun „grup infracţional” şi nu am avut sub guvernarea dumneavoastră funcţii care să-mi permită să comit acte infracţionale.

           Dimpotrivă, am luptat ca Universitatea „Constantin Brâncuşi” să nu fie destabilizată.

          În calitate de vicepreşedinte al sindicatului UNIVERSITAS v-am atenţionat prin adresele 5115/03.09.2006 şi 7899/17.12.2006, că aţi creat un grup de interese, format din cadre de conducere cărora le-aţi mărit nejustificat coeficienţii de ierarhizare în vederea salarizării, inclusiv liderului de sindicat (a se vedea HBS din Universitatea „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu nr 16 /12. 04. 2006). Stimularea financiară a celor menţionaţi a favorizat  comiterea unor ilegalităţi grave şi este una din cauzele care a contribuit la situaţia de azi, Universitatea „Constantin Brâncuşi” fiind în pragul falimentului.

          La atitudinea mea imparţială şi echidistantă faţă de grupurile de interese din anturajul dumneavastră precum şi la viziunea mea, total diferită de a dumneavoastră privind managementul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu, aţi reacţionat asupra subsemnatului prin: desfăşurarea unei campanii de denigrare şi marginalizare, eliminarea din conducerea sindicatului,  interzicerea de a mai presta activităţi didactice în regim de plata cu ora, neincluderea în comisii profesionale, micşorarea nejustificată a drepturilor salariale din norma de bază, confiscarea salariului cuvenit pentru plata cu ora, neacordarea gradaţiei de merit (îngrădirea unor drepturi se pedepseşte conform Legii 62/2011, art. 218/2 cu închisoare de la 3 luni la 2 ani). 

2. Referitor la punctajele aduse de dumneavoastră & familia în cercetarea ştiinţifică aveţi mare dreptate! Aţi „surclasat” întregul corp profesoral al Universităţii  „Constantin Brâncuşi” şi nu numai, al mai multor  universităţi renumite din România.             

Acum, am înţeles de ce la ierarhizarea universităţilor din România, Universitatea „Constantin Brâncuşi” a prins doar coada!

Este clar, că din cauza invidiei marilor universităţi!  În domeniul cercetării ştiinţifice inginereşti şi eu mă simt „surclasat”!

Consultând  CV-ul dumneavoastră, am constatat că aveţi mari realizări în ingineria electrică, ingineria  energetică şi în geologie, subdomeniul fenomene carstice (12 contracte de cercetare din 19, numai în perioada 2009-2011), deşi nu sunteţi specializat în inginerie electrică, energetică sau în geologie. Din CV  rezultă că la cercetările  inginereşti şi geologice aţi fost coordonator proiect sau director proiect sau membru al colectivului de cercetare şi că valoarea contractelor de cercetare este de peste 4 milioane euro (echivalentul în lei). Finanţatorii cercetărilor menţionate sunt  agenţi economici interni şi UE. 

 Privind cercetarea dumneavoastră ştiinţifică în inginerie şi geologie, îmi pun întrebările:

- Dacă aţi onorat 12 contracte de cercetare de o asemenea importanţă, de ce nu aţi publicat rezultatele cercetărilor- La valoarea şi importanţa economică a contractelor de cercetare,  trebuiau elaborate şi publicate cel puţin 24 comunicări ştiinţifice şi să existe cel puţin 12 brevete de invenţie (sau măcar demersuri pentru obţinerea acestora).

- Având în vedere că CV-ul dumneavoastră confirmă că nu aţi absolvit  nicio specializare cu profil ingineresc sau geologic şi că nu aţi prestat nicio oră de activitate în aceste domenii, cum au putut consiliile de administraţie ale agenţilor economici şi comisiile de evaluare ale dosarelor pentru fonduri europene, să vă avizeze favorabil proiectele de cercetare în domeniile amintite-

       Reamintesc că este vorba de  echivalentul a peste 4 milioane de euro!

          -  În calitate de fost Secretar General în Ministerul Educaţiei, sunt sigur că aţi ştiut, că directorul de grant de cercetare şi membrii echipei trebuie să fie specialişti în domeniul vizat de grant. Să fie oare un început de inginerie financiară la UCB-

         - Universitatea din Craiova v-a acordat titlul de conducător de doctorat. De ce, acest titlu, nu v-a fost acordat de Universitatea  Babeş-Bolyai- Dosarul, pentru acordarea acestui titlu, a conţinut CV- ul postat de dumneavoastră pe site-ul Universităţii „Constantin Brâncuşi”-

-  Dacă aţi adus bani în Universitatea „Constantin Brâncuşi” prin contracte de cercetare, rezultă că şi în buzunarul dumneavoastră au intrat sume substanţiale (e firesc acest lucru). În acest caz, de ce în declaraţiile de avere/2009 şi 2010 nu apar sumele încasate- De ce în declaraţia de avere din 2011 aţi declarat numai 32 726 lei-

3. Vă dezvinovăţiţi cu precizarea, că un prorector a semnat achiziţia de cretă ! De fapt prorectorii au semnat şi: pentru achiziţii de  consumabile şi  imobile, acte adiţionale la contracte licitate, hotărâri birou senat şi senat, etc.

Am constatat că evitaţi să semnaţi documente cu conţinut care implică responsabilitate din partea celui care le semnează şi vă delegaţi subalternii pentru această activitate.

Pentru „a vă linişti” subordonaţii cu delegare de semnătură, a fost emisă HBS nr. 16 /12. 04. 2006, prin care aceştia sunt recompensaţi cu mărirea coeficienţilor de ierarhizare în vederea salarizării.

Personal, eu cred că un manager care evită să semneze documente care implică responsabilitatea sa, nu este stăpân pe sine sau este un expert în arta de a fugi de răspundere.

Apropo de semnătură! Se pare, că primul pas din mandatul de preşedinte al Senatului Universităţii „Constantin Brâncuşi” l-aţi făcut cu stângul. Hotărârea de Senat nr.100/30.11.2011 demonstrează că nu respectaţi legile României şi fugiţi de răspundere. Continuaţi să nu vă asumaţi răspunderea prin semnarea documentului.

4. Am constatat că dacă stai de vorbă cu anumiţi colegi pe culoareleUniversităţii „Constantin Brâncuşi” şi dacă încerci să te opui acţiunilor ilegale care se săvârşesc în Universitatea „Constantin Brâncuşi”, eşti catalogat ca făcând parte dintr-un grup infracţional şi destabilizator.

          Sunt curios să ştiu cum catalogaţi grupul care a interceptat ilegal convorbirile inspectorilor  guvernamentali din Corpul de Control al Primului ministru, din luna august 2007. Referitor la această ilegalitate, în ziarul Scandal de Gorj nr. 164/1-6 septembrie <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />2007 a apărut articolul: Practici comunisto-securiste la UCB. Inspectorii guvernamentali înregistraţi cu aparatură specifică serviciilor secrete”.

          Sunt convins că aţi avut cunoştinţă de această interceptare.  

         5. Din materialul apărut în cotidianul Pandurul / 29 noiembrie 2011, am constatat că din rândul infractorilor şi  destabilizatorilor Universităţii  „Constantin Brâncuşi” face parte şi o persoană din Prefectura Gorj. Nu aţi nominalizat-o ! Aţi nominalizat  numai personalul didactic al Universităţii  „Constantin Brâncuşi”!  De ce -

6. Nu mi-a venit să cred când am citit că ameninţaţi şi medicii!

Ordonaţi medicilor să nu mai elibereze certificate medicale pentru angajaţii Universităţii „Constantin Brâncuşi”. (!-)

          Fiţi liniştit! Nu s-a epuizat stocul de formulare de certificate medicale!

În încheiere, vă aduc la cunoştinţă că mi-am dat doctoratul într-un interval de 5 ani, cu admitere şi temă de cercetare impusă. În acea perioadă, admiterea la doctorat se făcea din 4 în 4 ani şi subsemnatul nu era Secretar de Stat în Ministerul Educaţiei.

Am o activitate de producţie de 19 ani, cu care mă mândresc: am condus şi asigurat salarii unui număr foarte mare de persoane, am cercetat în domeniul tehnic, am brevetat invenţii şi inovaţii.

Ca atare, nu permit nimănui să mă ameninţe că mă va da afară din Universitate, doar pentru că nu am dorit să devin un lacheu penal.

Înfiinţarea şi funcţionarea Universităţii „Constantin Brâncuşi” din  Târgu Jiu a înghiţit miliarde de lei din bugetul naţional.

Universitatea „Constantin Brâncuşi“ aparţine României şi atât subsemnatul cât şi întreg personalul didactic au obligaţia să contribuie la dezvoltarea ei. Cu atât mai mult domnia voastră!        

Prof. univ. dr. ing. GHEORGHE POPESCU

Facultatea de Inginerie,

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din  Târgu Jiu

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: