Drept la replică

Farmexim se delimitează clar de practicile ilegale și imorale prezentate în articolul Curierii de medicamente publicat de Rise Project
În data de 16.11.2016 a apărut pe www.riseproject.ro un articol despre traficul de medicamente din România, sub numele Curierii de medicamente. Articolul este un material de investigație, ce tratează problema rețelelor de traficanți de medicamente, ce au ca sursă bolnavii diagnosticați cu afecțiuni grave precum HIV sau cancer care preferă să-și vândă medicamentele luate gratuit prin Programele Naționale de Sănătate.
Farmexim, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse farmaceutice din România, este menționat tangențial în acest articol, ca fiind fostul angajator al unuia dintre traficanți, pe numele său Marian Petrică Surdu. Deși materialul nu ne implică și nu ne acuză în niciun fel, simpla asociere a numelui Farmexim cu un astfel de subiect ne obligă să ne precizăm poziția în această situație, cu atât mai mult cu cât Farmexim nu are și nu a avut niciodată un angajat cu numele Marian Petrică Surdu. Farmexim condamnă astfel de comportamente, mai ales în contextul în care este vorba despre sănătatea și chiar viața unor oameni și dorește să se delimiteze în mod clar de astfel de practici ilegale și imorale.
„Farmexim este o companie serioasă, puternică, stabilă, una dintre cele mai mari companii din România și nu încurajează și nu susține, în niciun fel, activități subterane sau la limita legii. Farmexim activează într-un domeniu extrem de reglementat, în care regulile sunt foarte stricte, iar legile se aplică fără excepție, având în vedere că obiectul nostru principal de activitate se referă la medicamente și produse farmaceutice ce trebuie să ajungă la pacienți în condiții optime”, a afirmat Ovidiu Buluc, fondatorul și directorul general al Farmexim.
Farmexim este prima companie de import și distribuție de produse farmaceutice de pe piața românească, înființată în anul 1990, în București. În prezent Farmexim este cel mai mare distribuitor de produse farmaceutice cu capital 100% românesc și a înregistrat în 2015 o cifră de afaceri de peste de
1,76 miliarde de lei. Farmexim asigură furnizarea de produse farmaceutice la nivel național, către un număr de peste 3.900 de clienți - farmacii cu circuit deschis și de spital, drogherii, plafare și depozite de medicamente.

Vizualizări: 2,110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: