Dreptei românești i s-au tăiat degetele

În popor există o expresie foarte concludentă pentru cauzele ciudate care au dus la marele cutremur din PDL: ”i-a pus p***a pe față”. Supt cu tot corpul de gravitația uriașă a Elenei și a farmecului ei, marinarul și-a pierdut busola și nici steaua nordului n-o mai vede clar, din motive de orbire cauzată de fenomenul sus-amintit.

Vorbeam zilele trecute cu cineva din aripa Blaga din PDL. Aripă reprezentată, cum spuneam într-un text anterior, de oamenii potenți ai partidului. Ăia care dau banul, cum s-ar zice. Respectivul PDL-ist mi-a spus că Băsescu n-ar fi avut probleme să preia din nou frâiele partidului, atâta timp cât ar fi propus un candidat bărbat. Pe oricine, chiar și pe Boc. Ba chiar a plusat: și-un candidat femeie ar fi mers, poate. Oricine, dar nu Udrea. În ciuda voturilor obținute (obținute de Băsescu, ca s-o spunem pe-a dreaptă), Elena Udrea reușește performanța inimaginabilă să fie mai nepopulară în PDL chiar și decât este în popor. Din moment ce nu realizează cartea catastrofală pe a jucat, diagnosticul e clar. Și e confirmat de voci autorizate din partid. Animalul politic a fost îmblânzit și e plimbat de vulpoaică în lesă prin curte. Dar prin care curte?

Divorțul lui Băsescu de PDL anunță o soartă tulbure pentru ambele tabere. Tabăra Blaga, chiar și cu numele grele rămase în partid, va pierde masiv electorat înfocat, pentru că PDL-ul a rămas, să fim sinceri, cu puținii băsiști înfocați. Dar nici măcar băsiștii înfocați nu pot fi convinși vreodată să fie udriști. Și aici va pierde Băsescu. Cam asta a fost cu dreapta românească. Și când te gândești că Crin Antonescu n-a trebuit decât să doarmă și să nu spună nimic.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: