Cârciumaru: Ni se spune să nu mai cerem posturi, că avem premier

Liderul PSD de la Gorj, Florin Cârciumaru, vorbeşte nereuşita în ceea ce priveşte obţinerea funcţiei de secretar de stat pe Energie de o persoană din Gorj. Unul dintre directorii Hidroelectrica, Andrei Maioreanu, dorea această funcţie, însă premierul Ponta i-a atribuit-o unui om de afaceri controversat din Iaşi. Cârciumaru spune că Maioreanu are şi alte oferte pentru o funcţie în Guvern.

Reporter: Conducerea PSD Gorj şi-a dorit foarte mult funcţia de secretar de stat în Energie, a fost atribuită în alt judeţ, cum comentaţi acest lucru?

Florin Cârciumaru: Este adevărat, ne-am dorit foarte mult această funcţie dar, după o discuţie pe care am avut-o cu ministrul Energiei, cu premierul, am înţeles că nu poate reveni Gorjului şi că merge în altă parte. Ne doream, ţinând cont de faptul că polul energetic este la noi la Gorj, dar asta este situaţia la momentul actual.

Rep.: Care credeţi că este motivul pentru care postul nu a fost atribuit unei persoane din Gorj?

F.C.: De foarte multe ori când merg la Bucureşti, mie şi domnului Călinoiu ni se reproşează de colegii din ţară să nu mai cerem postul de secretar de stat pentru că avem la Gorj un prim-ministru, un ministru şi chiar secretari de stat, unul sau doi, dacă nu mă înşel, dar bineînţeles că noi nu ţinem cont de aceste reproşuri care vin de la colegii de la nivel naţional şi vom încerca să obţinem şi alte posturi. Nu trebuie să ne dezarmăm pentru că nu am obţinut acum, pentru că până în 2016 se mai întâmplă multe. Sunt sigur că vom promova şi alţi secretari de stat şi chiar poate alţi miniştri. 

Rep.: Dată fiind situaţia, vi s-au propus alte funcţii?

F.C.: Deocamdată nu, dar atât noi, cât şi PNL ne mai luptăm, mai avem şi alţi gorjeni, de exemplu fiul domnului Preoteasa este preşedintele Agenţiei la nivel naţional care este tot cu rang de secretar de stat, deci mai sunt foarte mulţi gorjeni.

Rep.: Ştim că domnul Maioreanu îşi dorea foarte mult funcţia de secretar de stat pe Energie...

F.C.: Îşi dorea foarte mult acest post, ne doream şi noi postul respectiv, dar chiar aseară am discutat cu domnul Maioreanu, are şi alte oferte. Nu pot să spun despre ce oferte este vorba, pentru că nici dânsul nu mi-a spus la telefon. Are deci mai multe oferte, iar eu i-am promis toată susţinerea şi sprijinul nostru de la Gorj pentru a ocupa o funcţie la nivel de Guvern.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: