Au redus tarifele pentru a-i atrage spre munte

Cei care nu au apucat câteva zile de concediu şi vor să meargă la munte, acum au parte de cele mai bune oferte. Şi cum sărbătorile de iarnă au trecut, cabanierii din staţiunea montană Rânca vin cu noi oferte şi cu preţuri mai mici. Unii au redus tarifele chiar și cu aproape 50%. 

Proprietarii de hoteluri şi cabane din staţiunea montană Rânca au redus deja tarifele pentru turişti, fiind vorba despre zilele din timpul săptămânii. Oamenii profită de acest lucru şi îşi fac rezervări, mai ales că pot evita aglomeraţia din weekend.

Ana Marinescu are 50 de ani şi a venit din Bucureşti pentru 3 zile cu prietenii. Preferă zilele din timpul săptămânii pentru a evita aglomeraţia. Tarifele mai mici au fost un alt motiv care a convins-o pe Ana să meargă la munte în această perioadă.

”Avem posibilitatea să ne luăm câteva zile şi în timpul săptămânii şi atunci am preferat să  nu fie aglomeraţie, să ne putem bucura şi de natură, dar şi de săniuş. Preţurile sunt mai accesibile, pentru orice buzunar ca să zic aşa. În timpul săptămânii, aşa este. Adică este un tarif mai acceptabil şi mai accesibil şi ne-am folosit şi ne-am folosit şi de treaba asta, ca să zic aşa”, a spus Ana.

Nu este singura care a optat pentru câteva zile de distracţie odată cu aplicarea reducerilor. ”Am venit în timpul săptămânii pentru a evita aglomeraţia, este foarte multă lume în weekend şi sunt mai ieftine cazările(...) Este absolut superb. Am preferat să venim în timpul săptămânii pentru că destul de probabil şi cazarea este ceva mai accesibilă şi pârtia nu este aşa aglomerată ca în weekend”, au mai spus câțiva turiști.

Cabanierii nu s-au zgârcit în a face reduceri în această perioadă, unii dintre ei chiar şi de peste 25%. ”Preţurile au scăzut faţă de perioada sărbătorilor. De la 420 de lei cu mic dejun, la 240 de lei cu mic dejun  şi în timpul săptămânii este 230 de lei”, spune Cătălin.

Pe lângă tarifele mai mici, preparatele tradiționale sunt și ele la mare căutare: ”Noi îi atragem prin produsele noastre tradiţionale, dar şi prin preţurile care în timpul săptămânii sunt undeva la 10 euro de cameră sub preţul de weekend. Dacă plăteau 300 de lei, acum au in jur de 220 de lei camera pe timpul săptămânii. Dacă plăteau 250 de lei, acum în jur de 180-200 de lei”, a spus Constantin Pănescu.

Gradul de ocupare în staţiune este de 50% în acest moment, însă weekend-ul se anunţă a fi unul aglomerat.

Vizualizări: 2,159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: