Drum distrus de transportatorii de țeavă pentru BRUA

Proiectul BRUA creează neplăceri într-o comună din Gorj. Primăria Vladimir a dat în judecată Transgaz, transportatorul național de gaze, cerând să îi repare un drum comunal. Asta după ce localnicii s-au plâns că utilajele care au transportat țeavă pentru gazoductul BRUA au afectat serios drumul.

În Gorj, conducta de gaze care va lega Bulgaria, România, Ungaria și Austria intră pe la Dănciuleşti, îşi continuă traseul pe ruta Hurezani – Jupâneşti spre Târgu Cărbuneşti, după care trece prin Bălăneşti şi Bumbeşti-Jiu. În total, 12 localități. Iar în Vladimir, Transgaz a înființat și un depozit de materiale, în satul Frasin.

La scurt timp, oamenii s-au plâns că le-a fost distrus drumul de mașinile care cară țeavă pentru acest proiect de interes strategic care promite să ne scape de gazele rusești.

O comisie a primăriei a constatat „deteriorări grave” ale drumului pe tronsoanele respective. Autoritățile locale au cerut societății de transport gaze să refacă drumul, dar s-au lovit de refuzuri.

Așa se face că primăria a dat în judecată Transgaz, cerând obligarea companiei la repararea DC 44 Vierșani-Frasin-Andreești, pe tronsonul de la km 8+500 la km 10+700, respectiv de la km 11+700 la km 11+850.

În motivare, administrația locală a arătat că între părți a fost încheiat protocolul nr.2368/28.04.2017, prin care Transgaz se obliga să repare drumul dacă vor apărea probleme.

Necazuri au apărut însă și la instanță. Judecătoria Târgu Jiu și-a declinat competența către Tribunalul Gorj, care a trimis cauza înapoi la Târgu Jiu. Asupra acestui conflict de competență s-a pronunțat, luni, Curtea de Apel Craiova, care a decis ca litigiul de drept comun să fie rezolvat de Judecătoria Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: