Drum judeţean de 43 de kilometri, recepţionat

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj au demarat ieri procedura de recepţie la proiectul privind reabilitarea drumului judeţean 672. Directorul Serviciului Drumuri din cadrul instituţiei a precizat ce lucrări de reabilitare au fost executate, fără a uita însă să menţioneze că drumul este în garanţie doi ani şi că orice degradare apărută va fi remediată de constructor pe banii lui.

Mult disputatul drum judeţean reabilitat de Consiliul Judeţean Gorj pe fonduri europene a fost finalizat de Întreprinderea de Drumuri şi Poduri pe 7 decembrie şi de ieri a început procedura de recepţie. Consiliul Judeţean Gorj anunţă lucrări de bună calitate şi o infrastructură rutieră care pune în valoare potenţialul turistic al zonei. ”Este o infrastructură rutieră ce pune în valoare potenţialul turistic al zonei. Drumul a avut o serie de probleme anterior, era efectiv o îmbrăcăminte asfaltică îmbătrânită, asfaltul era franjurat, erau porţiuni în zona Godineşti de alunecări de teren pe o lungime de vreo 500 de metri, erau poduri deteriorate. Trebuia apreciat ritmul de execuţi pentru că într-adevăr eram în pericolul de a pierde bani europeni şi era păcat”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.  

Lucrări

Cornel Cimpoieru, şeful Serviciului Drumuri din cadrul Consiliului Judeţean Gorj, a menţionat ce lucrări de reabilitare au fost realizate. ”Drumul Judeţean 672 în lungime de 43,623 kilometri a constat în principal în următoarele categorii de lucrări: executarea de supralărgiri, de aşternerea stratului de egalizare şi a stratului de uzură. S-au mai reabilitat opt poduri din cele 13 existente pe drumul judeţean, iar cinci poduri au fost construite din nou. Ca şi lucrări adiacente acestei lucrări au fost accesele la proprietăţi, au fost dispozitivele de scurgere şi evacuare a apelor, respectiv şanţuri dalate şi de pământ şi podeţe transversale, marcajul longitudinal, semnalizarea pe verticală care a constat în montarea de stâlpi şi table indicatoare şi acostamente din balast şi piatră spartă. Lucrările a fost finalizate în 7 decembrie 2015, recepţia a fost demarată în data de 28 decembrie, în prezent se află în desfăşurare urmând a fi încheiată până la sfârşitul anului 2015”, a spus Cornel Cimpoieru, şeful Serviciului Drumuri din cadrul Consiliului Judeţean Gorj.

Garanţie

Din dorinţa de a le închide gura liberalilor, preşedintele Ion Călinoiu a spus că au fost controale peste controale la acest drum şi că totul a decurs normal. ”Garanţia este sigură, vă demonstrez că doar nu este singurul drum judeţean realizat pe fonduri europene. Pe drumul acesta a fost audit intern, audit extern, tot felul de controale dar vorbele nu le poate opri nimeni. Perioada de garanţie a lucrărilor pe acest drum este de doi ani timp în care orice degradare care apare pe drum intră în sarcina constructorului şi va fi remediată doar pe cheltuiala constructorului. Eu garantez că s-au făcut lucrări de calitate şi nu s-a făcut rabat”, a spus Ion Călinoiu.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: