Rânca, plină de turişti

Crăciunul şi zăpada au adus la Rânca un val de turişti menit să demonstreze parcă potenţialul enorm pe care îl are zona, dacă este ajutată şi de către autorităţi pentru a se dezvolta. Poliţiştii au numărat nu mai puţin de 2000 de autoturisme care au urcat în staţiune, ceea ce arată clar că mii de turişti au petrecut prima parte a sărbătorilor de iarnă la cabanele şi pensiunile de aici.

Pe drumul de acces spre staţiune s-a circulat aproape bară la bară, locurile de parcare în staţiune fiind o problemă nerezolvată şi anul acesta de către autorităţile care îşi doresc un număr mare de turişti, dar cărora le oferă un minim de condiţii de primire.

Pârtia principală din staţiune a fost luată cu asalt de către iubitorii sporturilor de iarnă, trei din cele patru pârtii din Rânca fiind în funcţiune în perioada Crăciunului. Tunurile de zăpadă au menţinut stratul de omăt căzut cu mai bine de o lună în urmă, spre bucuria celor care au venit aici din cele mai îndepărtate locuri pentru a se bucura de un Crăciun alb. „Se ştie că la Rânca e mai tot timpul zăpadă şi de asta am venit aici şi anul acesta. Pentru zăpadă am plecat de acasă şi asta am găsit aici. Restul problemelor se mai rezolvă, dar dacă nu era zăpadă nu era nici distracţie. Stăm pe pârtie toată ziua, până ne săturăm de zăpadă”, a spus unul dintre turişti.

Şeful Asociaţiei proprietarilor de cabane şi pensiuni din Rânca, Constantin Pănescu, a menţionat că gradul de ocupare în staţiune a spaţiilor de cazare a fost de circa 95%. Lucrurile au toate şansele să se repete la Revelion, numărul rezervărilor fiind destul de mare. În plus, din această noapte vremea se strică şi peste mare parte din ţară vor veni ninsori şi temperaturi extrem de scăzute, o nouă ninsoare la munte neputând decât să îi bucure pe turişti şi cabanieri, drumarii fiind cei care vor avea de trecut un test greu în zilele ce urmează.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: