Drum modernizat, recepționat la Bălănești

Vești bune pentru cetățenii comunei Bălănești. Autoritățile locale au anunțat că au recepționat una dintre cele mai mari investiții implementate la nivelul localității. Este vorba de asfaltarea drumului care leagă Bălănești de comuna Mușetești. Șoseaua are o lungime de aproximativ 2,5 kilometri, iar până acum a fost un drum pietruit. 

Autoritățile locale din Bălănești spun că investiția privind modernizarea drumului DC6 Boca-Mușetești a fost finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Lucrările au fost realizate înainte de termenul prevăzut în contract, a explicat primarul Ovidiu Pungan. Investiția privind modernizarea drumului comunal DC6 Boca-Mușetești a constat în asfaltarea a 2.470 kilometri de drum și realizarea de șanţuri dalate. Lucrările au început undeva în toamna anului 2015. „Am recepționat una din investițiile din Bălănești, finanțate pe Ordonanța 28. Pentru acest drum, termenul de finalizare era anul 2018, însă constructorul s-a ținut de treabă și a reușit să finalizeze această investiție mult mai repede față de termenul prevăzut de către Ministerul Dezvoltării. S-a impus asfaltarea drumului, pentru că era unul pietruit, iar pentru cetățenii comunei este de importanță foarte mare. Face legătura între satul Glodeni și celelalte sate componente ale comunei, dar și cu Mușeteștiul”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.

Autoritățile locale și-au propus ca până în 2020 în localitate să nu mai existe o uliță neasfaltată.

Primarul Pungan a explicat cu acest prilej că lucrările de reabilitare și consolidare a podului peste Amaradia din satul Ohaba sunt în plină desfășurare, fiind într-un stadiu avansat. Lucrările la acest pod se vor încheia în anul 2018. Partea bună este că podul poate fi tranzitat de cetățeni, în siguranță, pe perioada în care se desfășoară lucrările de consolidare.

Vizualizări: 1,515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: