Localnicii pot închiria utilaje de la primărie

O investiție făcută de Primăria Bolboși din județul Gorj le este foarte utilă și cetățenilor. Este vorba de un buldoexcavator cumpărat de autoritățile locale, care este închiriat și de localnici contra unei sume stabilite de Consiliul Local și care este cu mult mai mică decât tarifele practicate de firme de profil.

Autoritățile locale din comuna Bolboși au achiziționat anul trecut, cu bani de la bugetul local, un buldo echipat cu lame de zăpadă, cupe și tocător de vegetație. Investiția s-a ridicat la aproximativ 520.000 de lei și s-a dovedit a fi utilă atât pentru administrația publică locală, dar și pentru cetățeni.

Pe lângă faptul că se realizează o serie de lucrări în comună cu acest utilaj, lunar la bugetul local ajung și bani din închirierea utilajului de către cetățeni. ”Pe lângă faptul că noi ca administrație publică locală ne folosim de el fără a mai încheia contracte cu alte firme, de buldo beneficiază și cetățenii. Am stabilit în Consiliul Local să îl închiriem cu 140 de lei, după ce am studiat piața și am văzut că firmele cer cam 220 de lei, bani la care se adaugă transportul până aici. În plus de asta este și la îndemâna oamenilor pentru că și fac treaba când vor, fără să aștepte după firme. Vreau să vă spun că am avut foarte multe cereri de la cetățenii care au avut nevoie de el”, a declarat Viorel Rotaru, primarul din Bolboși.

La rândul lor, autoritățile locale vor să închirieze anul acesta un buldo echipat special pentru amenajarea drumurilor de tarla.

Galerie foto


Vizualizări: 4,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: