Drumul județean care străbate satul Seciurile va fi reabilitat

După aproximativ șapte ani de aşteptare, drumul județean care străbate satul Seciurile și care a fost grav afectat de alunecările de teren din 2006, va fi în cele din urmă reparat. Deși nu este vorba de turnarea unui strat de aflat, ci doar de o nivelare și o plombare a gropilor, cei mai bucuroși vor fi șoferii din zonă care și-au distrus în acești ani mașinile.

Drumul județean care străbate satul Seciurile și care a fost grav afectat de alunecările de teren a ajuns în cele din urmă în atenția autorităților. După mai multe campanii electorale în care Ion Călinoiu le-a tot spus oamenilor că se va ocupa de acest drum, în cele din urmă își respectă parţial promisiunea. Chiar dacă nu se va pune asfalt pe acest drum, cel puțin se vor face câteva reparații pentru ca șoferii și cetățenii să circule în siguranță. „E de apreciat că domnul Călinoiu a fost receptiv și au început lucrările pentru repararea drumului județean de pe raza localității Roșia de Amaradia. Este vorba de drumul ce străbate satul Seciurile. Aici, șoferii se plângeau zi de zi că frecvent li se defectează mașinile din cauza drumului. Nici pe jos nu mai puteai merge din cauza faptului că ploile l-au distrus și mai rău. Ploile au luat balastul care a fost pus pe drum și drumul arăta ca după bombardamente. Tronsonul de drum din satul Seciurile va fi reabilitat și reparat ca să se poată circula în condiții normale, se va plomba, iar celălalt tronson de drum care face legătura cu localitatea Bustuchin, pe o lungime de un kilometru și ceva, va fi asfaltat, pentru că acum este doar pietruit. Acum se face infrastructura, iar în primăvară va fi asfaltat. Este bine că domnul Călinoiu s-a uitat și spre satul Seciurile, unde avea o datorie la oamenii care i-au dat voturile”, a precizat Liviu Cotojman.

Drumul surpat, reabilitat cu bani de la guvern

Cei de la Drumurile Județene au intervenit și în zona unde drumul s-a surpat din cauza alunecărilor de teren, pentru a mări singura bandă pe care se circulă și au fost stabilite câteva restricții. Aici lucrările de reabilitare se vor face cu bani de la Guvern și ar fi nevoie de aproximativ 50 de miliarde de lei. „Unde a fost alunecarea de teren s-a intervenit. S-a lărgit banda de circulație, s-a marcat zona, în sensul că s-a făcut și o restricționare pentru mașinile de tonaj mare, ca să nu avem evenimente nedorite dacă mai cad precipitații. Unde a alunecat se așteaptă bani de la Guvern, pe situații de urgență. Am avea nevoie de 50 de miliarde pentru consolidarea zonei respective și pentru repararea drumului”, a mai spus Liviu Cotojman.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: