Centrul de permanenţă de la Ţicleni, dotat cu ambulanţă

În urma eforturilor depuse de autorităţile locale din oraşul Ţicleni, Centrul de Permanenţă local beneficiază începând de astăzi şi de o ambulanţă proprie. Maşina este una aproape nouă şi dotată cu aparatura necesară desfăşurării actului medical. De aici înainte, medicii care fac gărzi se vor putea deplasa la cetăţenii care au nevoie de îngrijiri medicale. 

Autorităţile locale din Ţicleni se zbat de câteva luni să obţină aprobările necesare pentru a dota noul centru de permanenţă cu o ambulanţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj. “Ambulanţa am ridicat-o în data de 10 octombrie, în data de 9 am fost la ministrul sănătăţii şi am obţinut avizul. E dotată cu tot ce trebuie pentru o consultaţie la domiciliu, inclusiv EKG. Urmează să facem înscrierea, pentru că nu putem să-i facem asigurarea până nu o înscriem pe primărie. Maşina are 2400 de km la bord, e ca şi nouă,  în perfectă stare de funcţionare, o aşteaptă oamenii la domiciliu”, a declarat Radu Constantin, primarul oraşului Ţicleni.  

Ambulanţa, disponibilă începând de astăzi

Centrul de permanenţă  din Ţicleni va primi astăzi ambulanţa pentru a putea îngriji primii pacienţi la domiciliu. “Este dotată cu tot ce trebuie pentru o intervenţie de prim ajutor. O vom da în primire la centrul de permanenţă luni.  Programul se desfăşoară în zile de lucru de la ora 16 până la ora 8 şi în weekend 24 ore din 24. În timpul săptămânii, de la ora 8 până la ora 16, asigură asistenţa medicul de familie. Toată lumea este încântată de înfiinţarea acestui centru de permanenţă, e un lucru binevenit în oraşul nostru”, a mai spus primarul Radu Constantin.

Centrul de permanenţă de la Ţicleni este funcţional încă de la începutul lunii iulie.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: