TÂRGU JIU: Casă veche, pericol public pentru cetăţeni

O casă veche de pe strada Ana Ipătescu din municipiul Târgu Jiu a devenit un real pericol pentru cetăţenii din zonă şi nu numai. Imobilul se află într-o avansată stare de degradare şi nimănui nu pare să-i pese de acest aspect. Oamenii din zonă spun că le este teamă să mai circule prin preajma clădirii. În replică, autorităţile locale spun că ştiu situaţia clădirii respective, însă cei care trebuie să ia măsuri sunt doar proprietarii.

Locatarii din zonă spun că nu de puţine ori au asistat la scene care par desprinse dintr-un film de groază. Tencuiala clădirii se desprinde zilnic de pe casă, iar acoperişul şi vechile burlane pot pica la cea mai mică adiere de vânt. Parterul clădirii, casa_ana_ipatescuasta pentru că imobilul se întinde pe mai multe niveluri, este la dispoziţia oricărui om al străzii, iar gunoaiele fac de mult timp parte din peisaj. Cei care asistă zilnic la declinul acestei clădiri spun că le este teamă să mai circule prin preajma acesteia „Când bate vântul, geamurile se deschid, pică pe jos, pe trotuar, exact pe unde trec pietonii. Eu trec des pe aici şi am văzut cum o dată s-a întâmplat acest lucru chiar când trecea cineva pe lângă casă. În casă locuiesc nişte ţigani, nu e în regulă. Totuşi am văzut că au mai făcut un pic de curăţenie. Ar trebui să aibă grijă de ea, să facă ceva, să o consolideze. E de foarte mult timp lăsată în paragină. Sunt copii mici care trec prin zonă”, a spus George Crivănaşu din Târgu Jiu.

Alţi localnici din zonă spun că autorităţile locale ar trebui să atenţioneze cumva cetăţenii despre pericolul pe care îl reprezintă clădirea. „Ar trebui să pună o plasă de aia verde, care să nu lase nici praful să iasă. Autorităţile ar trebui să facă această protecţie altfel este foarte periculos. Ar trebui să pună şi bulină de aceea roşie, să ştie oamenii că este zonă cu risc. Dacă vă uitaţi în spate, tencuiala stă să cadă”, a comentat Ion Paisa, localnic din zonă.

Primarul Cârciumaru dă ultimatum proprietarilor mizerii_casa_ana_ipatescu

Autorităţile locale cunosc situaţia acestei clădiri şi că cei care trebuie să consolideze clădirea sunt proprietarii. Clădirea va fi demolată dacă nu se ia măsuri spune şeful oraşului, care le dă un ultimatum proprietarilor. „Ştiu, cunosc situaţia, am primit o sesizare de la un cetăţean. Am luat legătura cu proprietarii. Sunt din Bucureşti, aşa se întâmplă când sunt mai mulţi moştenitori care nu se înţeleg. Noi i-am atenţionat, insistăm să îi atenţionăm şi în scris că dacă nu-şi rezolvă problema, vom lua măsurile impuse de lege, în sensul că, în momentul în care un imobil devine pericol public pentru cetăţeni să luăm măsuri, să-l demolăm”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: