Supărat pe autorităţile judeţene pentru că nu repară şoseaua

Un cetăţean din comuna Dăneşti este foc şi pară pe autorităţile judeţene. Ilarie Calotă spune că a făcut nenumărate drumuri şi solicitări la Consiliul Judeţean Gorj pentru a repara porţiunea de drum dintre satele Barza şi Brătuia. Şoseaua este parţial asfaltată, iar în anumite puncte s-a aplicat doar balast. Bărbatul spune că abia se poate circula atunci când dă îngheţul şi că autorităţile nu iau nicio măsură pentru ca drumul să fie circulabil. 

Ilarie Calotă din satul Trocani spune că a cerut în nenumărate rânduri autorităţilor să asfalteze integral drumul judeţean 674 A pe tronsonul Barza-Trocani, iar pe porţiunea de la Trocani spre Brătuia măcar să aplice nisip să se poată circula în perioada rece. Acesta spune că până acum nu a primit decât promisiuni. „Am fost la domnul Călinoiu pe 15 decembrie, când i-am reamintit că nu se poate circula pe acest drum, care este într-o situaţie foarte proastă. O maşină de nisip e nevoie ca să aducă aici. În situaţia în care a murit cineva în localitate, la înmormântare fiind prezent şi domnul Tudor de la drumurile naţionale, a văzut că maşina care a dus mortul la groapă nu a putut să meargă pe drum. Am fost nevoiţi să punem coceni ca să poată coborî maşina. Nu s-a adus o roabă de nisip. Anul trecut au băgat câteva maşini de piatră pe porţiunea Merfuleşti-Trocani, dar nu e circulabil, se strică maşinile. Am vrea să fie asfaltat, cu şanţuri, şi unde nu se poate să fie amenajat cu nisip să se poată circula. Am făcut adrese, dar degeaba, în realitate nu se face nimic”, a spus Ilarie Calotă din satul Trocani.

Noi promisiuni

Autorităţile judeţene spun că anul acesta au în vedere reabilitarea acestui drum. Rămâne de văzut dacă se vor ţine de cuvânt. „Satul Trocani este în întregime asfaltat, mai este un sector de drum pietruit de aproximativ 2km pe care intenţionăm să îl asfaltăm în acest an.   În funcţie de fondurile disponibile, tot în acest an intenţionăm să asfaltăm şi celălalt sector de drum de aproximativ 2km care duce spre Brătuia, dar dacă nu vor exista fonduri disponibile în acest an îl vom asfalta în anul următor. Aceste drumuri sunt pietruite, se intervine cu lucrări de întreţinere şi reparaţie de fiecare dată când este nevoie”, a spus Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: