Alimentare cu apă pentru sinistraţii din Cîmpu Mare

Condiţii mai bune pentru sinistraţii din Câmpu Mare! În această primăvară vor începe lucrările la reţeaua de alimentare cu apă. Potrivit primarului Dumitru Cornea Victora, în cel mult un an localnicii vor avea apă la robinete. De asemenea, sinistraţii din Seciuri care au primit case la Cîmpu Mare vor putea să-şi achiziţioneze terenurile, întrucât demersurile făcute de către autorităţile locale la Instituţia Prefectului sunt pe ultima sută de metri.

Autorităţile locale de la Albeni au obţinut aprobarea proiectului ce vizează introducerea reţelei cu apă în Cîmpu Mare şi realizarea unei staţii de tratare a apei. Proiectul „Înfiinţare sistem alimentare cu apă în Vatra de Sat Cîmpu Mare şi staţie de tratare a apei la gospodăria Albeni” are o valoare de 2.914.185 lei. „Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Se va

asigura apa pentru locaţia de sinistraţi din Cîmpu Mare, o reţea de 4,086 km şi o prelungire a conductei de distribuţie din Vatra de Sat Cîmpu Mare până la intrarea în Albeni. În total această reţea de apă va avea 6,746 km, în acest fel   

fiind acoperită toată comuna. Tot în acest proiect avem prinsă şi o staţie de tratare a apei”, a declarat Dumitru Cornea Victora, primarul comunei Albeni.

Potrivit edilului local, lucrările vor începe în această primăvară. „În luna martie vom organiza licitaţie pentru atribuirea lucrărilor. În cel mult un an, gospodăriile din Cîmpu Mare vor putea fi racordate la reţea”, a precizat primarul Dumitru Cornea Victora. În comuna Albeni au fost construite 286 de locuinţe, atât în regie proprie, cât şi ANL. Loturi de aproximativ 1000 de metri pătraţi vor fi scoase la vânzare imediat ce autorităţile vor obţine avizul de la Instituţia Prefectului.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: